Politik

man, 24 jun 2024

Fødevareminister: Det koster 1000 arbejdspladser i landbruget

- Der er også en balance, der skal hænge sammen i vores land. Når nogle arbejdspladser falder væk i landdistrikterne, så skal der være andre muligheder for, at nye arbejdspladser kan opstå blandt andet med de nye teknologier, siger minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) efter præsentation af grøn trepartsaftale mandag aften.
Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix - Der er også en balance, der skal hænge sammen i vores land. Når nogle arbejdspladser falder væk i landdistrikterne, så skal der være andre muligheder for, at nye arbejdspladser kan opstå blandt andet med de nye teknologier, siger minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) efter præsentation af grøn trepartsaftale mandag aften.

Det vil koste omkring 1000 arbejdspladser i landbrugssektoren at gennemføre den aftale, som den grønne trepart mandag har præsenteret.

Det er vurderingen fra Finansministeriet ifølge minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V), som er en af fem ministre, som har deltaget i arbejdet sammen med organisationer, foreninger og KL.

Han regner dog med, at et "tilsvarende antal arbejdspladser" vil kunne skabes andre steder som følge af aftalen, blandt andet med skovrejsning og forskellige tekniske anlæg.

- Der er også en balance, der skal hænge sammen i vores land. Når nogle arbejdspladser falder væk i landdistrikterne, så skal der være andre muligheder for, at nye arbejdspladser kan opstå blandt andet med de nye teknologier, siger Jacob Jensen.

Det er dog ifølge ministeren meget svært at sige, hvordan regnestykket præcist kommer til at se ud.

- For det kommer an på, hvordan de her ordninger bliver taget imod, og hvor hurtigt det kommer til at gå, siger Jacob Jensen.

- Jeg tror, at man i Finansministeriet regner med en direkte effekt på omkring 1000 (tabte, red.) arbejdspladser, siger ministeren.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Norwegian-overskud skrumper trods omsætningsfremgang Norwegian øgede omsætningen med 36 procent i andet kvartal i år. Nettoresulta... Læs mere
Erhvervsminister skal forholde sig til turistskat i København På Københavns Rådhus er der udarbejdet fire modeller for en særafgift for tu... Læs mere
Faldende inflation i USA kan betyde lavere rente på danske boliglån Inflationen i USA er faldet fra 3,3 procent til 3,0 procent fra maj til juni, og... Læs mere
Danmark skal bidrage til en million angrebsdroner til Ukraine Koalitionen ledet af Letland, Storbritannien og Ukraine skal sikre en million an... Læs mere
Sommerhuspriserne når højeste niveau i 13 år Ifølge Boligsidens markedsindeks var sommerhuspriserne i juni på deres højest... Læs mere