Politik

fre, 12 apr 2024

Hjemsendt forsvarschef truer med søgsmål mod ministerium

Den hjemsendte forsvarschef, Flemming Lentfer, truer med at sagsøge Forsvarsministeriet, som Troels Lund Poulsen (V) står i spidsen for. Han mener ikke, at hjemsendelsen af ham er sket på baggrund af saglige grunde. (Arkivfoto).
Henning Bagger/Ritzau Scanpix Den hjemsendte forsvarschef, Flemming Lentfer, truer med at sagsøge Forsvarsministeriet, som Troels Lund Poulsen (V) står i spidsen for. Han mener ikke, at hjemsendelsen af ham er sket på baggrund af saglige grunde. (Arkivfoto).

Den hjemsendte forsvarschef, Flemming Lentfer, truer ifølge brev, som Ritzau har set, med at sagsøge Forsvarsministeriet for usaglig fyring.

Brevet er sendt fra Flemming Lentfers advokat, Torben Koch, til ministeriet.

I brevet står der, at Lentfer bestrider, at der skulle være "blot skygge" af saglige grunde til at tage disciplinære skridt over for ham.

- Jeg kan allerede nu oplyse, at min klient er indstillet på at sagsøge ministeriet med påstand om, at en beslutning om afsked vil være en ugyldig beslutning på baggrund af manglende saglige hensyn, står der i brevet.

Torben Koch har over for TV 2 News uddybet og siger her, at Flemming Lentfers ultimative ønske er at fortsætte som forsvarschef.

Alternativt bør man lade ham fortsætte i en anden stilling inden for samme lønramme, mener Koch.

- Det her kommer fuldstændig bag på Flemming Lentfer. Han har ikke været indkaldt til samtaler. Der har ikke været en løftet pegefinger på noget tidspunkt. Det her kommer som et lyn fra en klar himmel, siger Torben Koch til TV 2 News.

Hovedorganisationen af Officerer (HOD) i Danmark oplyser til Ritzau, at hjemsendte Flemming Lentfer er medlem hos dem.

Fagforeningen oplyser videre, at den støtter Flemming Lentfer både juridisk og økonomisk i hans mulige sagsanlæg mod Forsvarsministeriet. Den anser det som en principsag.

Næste skridt er ifølge Torben Koch at forsøge at tage en "uformel" samtale med Forsvarsministeriet og forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V).

Netop Troels Lund Poulsen oplyste på et pressemøde 3. april, at Lentfer var blevet hjemsendt.

Det skete blandt andet efter en sag, hvor fregatten "Iver Huitfeldt" havde oplevet systemsvigt og defekt ammunition, da fregatten blev angrebet i Det Røde Hav i marts.

Det var dog ikke kun på baggrund af den sag, at Flemming Lentfer var blevet hjemsendt, lød det fra ministeren. Det var et helhedsbillede, der havde gjort udslaget.

- Det er ud fra en samlet vurdering, at vi skal have en ny forsvarschef, sagde Troels Lund Poulsen.

I stedet for Lentfer er Michael Hyldgaard, der tidligere har været chef for Jægerkorpset, indsat som fungerende forsvarschef.

Forsvarskommandoen, nu altså med Michael Hyldgaard i spidsen, er blevet bedt om at lave en tilbundsgående redegørelse af, hvad der skete, da fregatten "Iver Huitfeldt" blev angrebet og oplevede et fejlramt system.

Egentlig var det meningen, at redegørelsen skulle være klar denne uge. Men torsdag oplyste Troels Lund Poulsen, at den er blevet udskudt på ubestemt tid, da Forsvarskommandoen skal bruge mere tid til at kontrollere og efterprøve oplysninger.

Ritzau forsøger at få en kommentar fra Forsvarsministeriet.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Norwegian-overskud skrumper trods omsætningsfremgang Norwegian øgede omsætningen med 36 procent i andet kvartal i år. Nettoresulta... Læs mere
Erhvervsminister skal forholde sig til turistskat i København På Københavns Rådhus er der udarbejdet fire modeller for en særafgift for tu... Læs mere
Faldende inflation i USA kan betyde lavere rente på danske boliglån Inflationen i USA er faldet fra 3,3 procent til 3,0 procent fra maj til juni, og... Læs mere
Danmark skal bidrage til en million angrebsdroner til Ukraine Koalitionen ledet af Letland, Storbritannien og Ukraine skal sikre en million an... Læs mere
Sommerhuspriserne når højeste niveau i 13 år Ifølge Boligsidens markedsindeks var sommerhuspriserne i juni på deres højest... Læs mere