Politik

søn, 14 apr 2024

Lars Løkke fordømmer Irans angreb mod Israel

Danmarks udenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen (M), fordømmer angrebet mod Israel. (Arkivfoto).
Linda Kastrup/Ritzau Scanpix Danmarks udenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen (M), fordømmer angrebet mod Israel. (Arkivfoto).

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) fordømmer natten til søndag Irans angreb mod Israel. Det skriver han på det sociale medie X.

- Danmark fordømmer på det stærkeste Irans bebudede angreb på Israel, lyder det.

- Jeg opfordrer alle til tilbageholdenhed og til at deeskalere situationen. Irans destabiliserende rolle i Mellemøsten er uacceptabel - og det samme er dette angreb. Danmark vil fortsætte med at arbejde for en stabilisering af regionen sammen med vores allierede, lyder det.

Lørdag aften oplyste Irans Revolutionsgarde, at man havde sendt droner og missiler på kurs mod Israel.

Det står endnu ikke klart, hvor mange droner og missiler der er tale om.

Det vides heller ikke, om eller hvor de har slået ned, og om nogen er kommet til skade.

Angrebet sker, efter at der i flere dage har været forlydender, særligt fra amerikanske efterretninger, om, at et iransk angreb mod Israel stod for døren.

Torsdag aften bekræftede USA, at man regnede med, at Iran ville angribe Israel - dog uden at klargøre, hvornår man regnede med, at det ville ske.

Israel og Iran har siden Den Iranske Revolution været fjender.

Irans daværende hersker, shah Mohammad Reza, som var mere venligt stemt over for Vesten, blev dengang væltet og erstattet af præstedømmet, som ser Israel som en forlængelse af USA i Mellemøsten.

Iran støtter en række væbnede grupper, som bekæmper Israel i regionen.

Det er blandt andet shiamuslimske Hizbollah, den palæstinensiske gruppe Hamas og houthibevægelsen i Yemen. Iran har også tætte bånd til den syriske regering.

Det var netop i den syriske hovedstad, Damaskus, hvor Israel for to uger siden angreb et iransk konsulat.

Den højtstående befalingsmand Mohammad Reza Zahedi fra Irans specialenhed Quds blev blandt andre dræbt. Iran beskyldte i den forbindelse Israel for angrebet, men Israel har ikke bekræftet, at det stod bag.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere