Politik

tor, 16 maj 2024

Mette Frederiksen holder møde med Macron i Paris fredag

I slutningen af februar mødtes statsminister Mette Frederiksen (S) også Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, da der blev afholdt en international konference for Ukraine-støtte i Paris. (Arkivfoto).
Ludovic Marin/Ritzau Scanpix I slutningen af februar mødtes statsminister Mette Frederiksen (S) også Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, da der blev afholdt en international konference for Ukraine-støtte i Paris. (Arkivfoto).

Statsminister Mette Frederiksen (S) er fredag i Paris, hvor hun mødes med Frankrigs præsident, Emmanuel Macron.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

På mødet, der foregår i Élysée-palæet, skal de drøfte den fortsatte støtte til Ukraine.

- Støtten til Ukraine står før alt andet, og det fylder i alle diskussioner på den internationale scene, siger Mette Frederiksen i meddelelsen.

- Ukraine har akut brug for ammunition og for luftforsvar. Vi skal fortsætte med at levere uden at ryste på hænderne.

Det er anden gang i Mette Frederiksens tid som statsminister, at hun skal til såkaldt bilateralt møde hos den franske præsident. Første gang var i 2019.

De to støder dog løbende sammen - blandt andet til topmøder i EU og for under to måneder siden ved en international konference for Ukraine-støtte, der også blev afholdt i Élysée-palæet.

- Krigen har allerede betydning for resten af Europa. Den internationale orden er udfordret. Vi kan ikke tage fred og frihed for givet på vores kontinent. Det kræver handling, siger Mette Frederiksen.

- Vi skal investere i vores forsvar, styrke vores konkurrenceevne for at sikre Europas globale indflydelse og stå sammen med vores tætte allierede som Frankrig. Europas fremtid er på spil.

I begyndelsen af ugen var Mette Frederiksen også på europæisk visit, da hun deltog i et nordisk topmøde med nordiske regeringsledere i Stockholm. Her deltog Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz også.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere