Politik

lør, 02 mar 2024

Minister langer ud efter krav fra Pride: Underminerer frihedskamp

Ligestillingsminister Marie Bjerre (V) er klar til at droppe arrangementer hos Copenhagen Pride. Hun vil have organisationen til at fortælle, hvilke svar den afkræver hos potentielle partnere om deres holdning til konflikten i Israel og Gaza. (Arkivfoto).
Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix Ligestillingsminister Marie Bjerre (V) er klar til at droppe arrangementer hos Copenhagen Pride. Hun vil have organisationen til at fortælle, hvilke svar den afkræver hos potentielle partnere om deres holdning til konflikten i Israel og Gaza. (Arkivfoto).

Det falder ikke i god jord hos ligestillingsminister Marie Bjerre (V), at Copenhagen Pride vurderer eventuelle samarbejdspartnere ud fra, hvordan de svarer på spørgsmål om konflikten mellem Israel og Gaza.

I et opslag på det sociale medie X, hvor hun deler et Berlingske-interview med Copenhagen Prides forperson, Lars Henriksen, kalder hun det "grotesk".

- Jeg kommer ikke til at være med (i Copenhagen Prides arrangementer, red.), hvis de kræver, at samarbejdspartnere har bestemte holdninger til konflikten i Gaza, uddyber Marie Bjerre til Ritzau.

- Lars Henriksen har været ude at sige, at det er gået galt med kommunikationen, og nu vil man evaluere den, siger hun videre med henvisning til interviewet til Berlingske.

- Men de har jo ikke sagt noget om, at de vil ændre kommunikationen. Og jeg synes da klart, at de skal redegøre for, hvad det er man vil have, at samarbejdspartnere skal komme med af svar.

Marie Bjerre mener, at det vil være bedst, hvis Copenhagen Pride helt dropper "at blande den her konflikt ind i priden".

- Jeg mener ikke, at det har noget med hinanden at gøre. Jeg mener også, at den her sammenblanding er med til at underminere kampen for frihed og forskellighed, siger hun.

I Copenhagen Prides oprindelige udmelding, som Berlingske beskrev 23. februar, stod der, at organisationen "står solidarisk med det palæstinensiske folk". Derfor vil eventuelle samarbejdspartneres "engagement, investeringer og tilstedeværelse i Gaza" danne grundlag for, om der skal indgås et partnerskab.

Men til Berlingske siger Lars Henriksen nu, at "vi står solidarisk med både det palæstinensiske folk og det israelske".

- Og med "folk" mener vi de civile. Vi støtter ikke regeringen i Palæstina. Vi støtter heller ikke den israelske regering. Men man kan jo diskutere, om vi har været gode nok til at sige det, siger han til avisen.

Videre lyder det fra Lars Henriksen, at det ikke er nyt, at organisationen stiller krav til partnere.

Copenhagen Pride er "mere end en folkefest". Det er en "demonstration for menneskerettigheder", lyder det til Berlingske.

Om Marie Bjerre fremover vil deltage hos Copenhagen Pride kommer nu til at afhænge af, hvad organisationen siger er tilfredsstillende svar fra eventuelle partnere.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere