Politik

lør, 02 mar 2024

Minister rejser til Indien i jagt på sundhedspersonale til Danmark

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) var 24. januar, hvor billedet er fra, med til at præsentere en aftale om udenlandsk arbejdskraft i sundhedsvæsenet og ældreplejen. Lørdag har hun sat kursen mod Indien for at se på, hvordan et samarbejde om uddannelse og rekruttering af indisk sundhedspersonale til Danmark kan se ud.
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) var 24. januar, hvor billedet er fra, med til at præsentere en aftale om udenlandsk arbejdskraft i sundhedsvæsenet og ældreplejen. Lørdag har hun sat kursen mod Indien for at se på, hvordan et samarbejde om uddannelse og rekruttering af indisk sundhedspersonale til Danmark kan se ud.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) rejser lørdag til Indiens hovedstad, New Delhi.

Her skal hun mødes med repræsentanter for det indiske sundhedsvæsen og uddannelsessystem.

Besøget følger, efter at Danmark og Indien har underskrevet en hensigtserklæring om at undersøge mulighederne for at rekruttere indisk sundhedspersonale til Danmark.

Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Det blev i januar aftalt politisk, at op mod 1000 social- og sundhedshjælpere fra tredjelande, altså lande uden for EU, skal have nemmere ved at få job i Danmark.

Hvis der kunne laves aftaler med Indien og Filippinerne, skulle der rekrutteres sundhedspersonale fra de to lande.

I slutningen af februar besøgte udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) også Indien. Her skulle han skrive under på aftalen om at lette adgangen for indisk sundhedspersonale til Danmark.

Det var regeringen samt De Radikale, SF, De Konservative og Liberal Alliance, der indgik aftalen i januar.

Konkret betyder det, at man udvider positivlisten for faglærte med sosu-hjælpere.

Listen er en liste over job inden for områder, hvor der er mangel på arbejdskraft. Sygeplejersker og sosu-assistenter står allerede på listen.

Tanken er, at det skal aflaste sundhedsvæsnet og ældreplejen, hvor der er mangel på arbejdskraft.

Fra Christina Egelund lyder det lørdag, at der er brug for "at tænke nyt".

Et fælles uddannelsesspor skal "selvfølgelig ske med respekt for begge landes muligheder og behov, så det bliver et ligeværdigt samarbejde til gavn for begge lande", udtaler hun i pressemeddelelsen.

- Nu har vi foreløbig brug for at blive klogere på, hvordan et eventuelt samarbejde kan se ud, og det glæder jeg mig til at blive klogere på, mens jeg er i New Delhi.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

SAS øger indtjening i juni - men analytiker spÃ¥r sværere marked SAS tjente flere penge i juni end i maj. Men prisfølsomme forbrugere skaber svÃ... Læs mere
USA kommer med gode økonomiske tal efter skidt dag for tech-aktier Bnp-vækst på 2,8 procent i andet kvartal i USA er godt for både Danmark og de... Læs mere
Skønhedsprodukter driver vækst hos forbrugergigant Unilever ender efter første halvår med et overskud på fire milliarder euro, v... Læs mere
På visse øer stiger beskæftigelsen op mod 15 procent om sommeren På Læsø, Samsø og Bornholm stiger beskæftigelsen om sommeren. Oplevelseserh... Læs mere
Højere omkostninger tager bid af snarlig SAS-ejers driftsoverskud AirFrance-KLM ender efter andet kvartal med et driftsoverskud, der er 220 millio... Læs mere