Politik

ons, 15 maj 2024

Minister ser logisk brist i Støjbergs nye Israel-forslag

Kaare Dybvad Bek (S) ser ikke grund til at støtte forslag fra Danmarksdemokraterne om krav fra statsborgerskabsansøgere om anerkendelse af Israel. (Arkivfoto).
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Kaare Dybvad Bek (S) ser ikke grund til at støtte forslag fra Danmarksdemokraterne om krav fra statsborgerskabsansøgere om anerkendelse af Israel. (Arkivfoto).

Det løser ikke udfordringer med problematiske holdninger hos ansøgere om statsborgerskab, hvis der stilles krav om, at de skal anerkende Israel som stat.

Det siger udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) ved førstebehandlingen af et forslag fra Danmarksdemokraterne om netop dette i Folketingssalen onsdag.

Han tilføjer, at han regner med, at forslaget blandt andet sigter mod at skulle ramme statsløse palæstinensere. Men de vil jævnfør statsløsekonventionen slet ikke kunne omfattes af forslaget.

- Statsløse, der primært har baggrund i palæstinensiske områder, vil have ret til statsborgerskab uanset den her erklæring. Det er juridisk sådan, det hænger sammen.

Ministeren minder om, at Danmarksdemokraterne bakker op om alle konventioner.

- Det må man indrette sin politik efter, siger Kaare Dybvad Bek.

Kaare Dybvad Bek anerkender, at der er folk i Danmark, der "lever i den gamle verden, man har forladt for mange år siden og måske ikke engang har en forbindelse til".

- Det er et problem, jeg selv har forsøgt at adressere, siger han og nævner, at kravene for at blive statsborger jævnligt er blevet skærpet.

- Når det kommer til statsborgerskab, mener jeg ikke, vi løser den udfordring ved at skrive under på et krav om at anerkende Israel for at få dansk statsborgerskab.

Efter en længere debat, hvor Inger Støjberg blandt andet har diskuteret voldsomt med De Radikales Zenia Stampe, går førstnævnte på talerstolen.

Her nævner hun, at anerkendelse af Israel allerede er et krav for statsborgerskab i den tyske delstat Sachsen-Anhalt.

- En benægtelse af Israels ret til at eksistere krænker grundlæggende værdier, som demokratiske stater som Danmark er bygget på. Det skal vi tage et opgør med, siger Inger Støjberg fra talerstolen.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Danmark følger med i russisk grænsehændelse i Estland Russiske grænsevagter fjernede torsdag bøjer fra Narva-floden, som markerer gr... Læs mere
Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere