Det sociale frikort, der i 2019 blev indført som forsøgsordning, bliver permanent.
Det skriver Social-, Bolig- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.
Det sociale frikort tillader i 2024, at socialt udsatte kan tjene op til 41.280 kroner årligt uden at blive trukket i offentlige ydelser.
Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) er "rigtig glad" for beslutningen.
- Det sociale frikort kan være en kæmpe hjælp til de mennesker, der ikke passer ind i samfundets rammer og ikke nødvendigvis kan passe et fast job. Mange kæmper med hjemløshed, misbrug og psykiske lidelser.
- Ordningen kan give udsatte borgere en følelse af værdighed og en mulighed for at være en del af samfundet på egne præmisser. Det er socialpolitik, når det er bedst, siger Pernille Rosenkrantz-Theil i pressemeddelelsen.
Det er med finansloven for 2024, at der afsættes midler til at gøre ordningen permanent.
Ifølge tal fra Social-, Bolig- og Ældreministeriet har mere end 5700 borgere indtil nu anvendt deres sociale frikort i forbindelse med en eller flere ansættelser.
I 2019 var beløbet på frikortet 20.000 kroner. Det beløb er siden steget. Beløbet er skattefrit.
Evalueringer af det sociale frikort har ifølge ministeriet vist, at brug af de sociale frikort skaber øget livskvalitet og trivsel for udsatte borgere.
Ministeriet skriver i pressemeddelelsen, at de borgere, der er blevet visiteret til et socialt frikort, kommer tættere på beskæftigelse af ordningen.
Offentlige ydelser kan for eksempel være kontanthjælp, sygedagpenge eller førtidspension.
Kilde: /ritzau/