Politik

man, 24 jun 2024

Valgnævn afviser Lars Boje Mathiesens ønsker til partinavn

Lars Boje Mathiesen har været løsgænger i Folketinget, siden han i 2023 blev ekskluderet fra Nye Borgerlige. Mandag oplyser han, at Valgnævnet har afvist hans to ønsker til et navn til hans nye parti. (Arkivfoto).
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Lars Boje Mathiesen har været løsgænger i Folketinget, siden han i 2023 blev ekskluderet fra Nye Borgerlige. Mandag oplyser han, at Valgnævnet har afvist hans to ønsker til et navn til hans nye parti. (Arkivfoto).

Valgnævnet har mandag afvist, at Lars Boje Mathiesens parti kan hedde Danmarks Bedste Parti.

Det oplyser folketingspolitikeren på Facebook.

- Ja, desværre som forventet, så kæmper systemet allerede imod os.

- De har derfor afvist vores partinavn, fordi, som de skriver, at de mener, at det er for godt, skriver politikeren i opslaget.

Kort tid efter at opslaget er blevet lagt op, har Lars Boje Mathiesen opdateret det.

I den nye tekst fremgår det, at også navnet Borgernes Parti er blevet afvist.

Sammen med opslaget har Lars Boje Mathiesen lagt en video op. I den læser han op af det, der skal være en afgørelse fra Valgnævnet.

- Vi har lagt vægt på, at partinavnet på stemmesedlerne vil fremstå særlig fremhævet og dermed skille sig ud i forhold til andre opstillingsberettigede partier, idet partinavnet naturligt rent sprogligt må opfattes som en anprisning af netop dette parti i forhold til andre opstillingsberettigede partier, står der blandt andet i afgørelsen ifølge Boje Mathiesen.

I videoen stiller politikeren sig tilsyneladende uforstående over for afvisningen.

- Det er vel for pokker formålet med et partinavn. At det skiller sig ud og får folk til at stemme på partiet i forhold til andre partier, siger han.

Lars Boje Mathiesen kommer i videoen ikke ind på, hvad der nu skal ske for hans parti, som altså endnu ikke har et godkendt navn, hvilket betyder, at der ikke kan samles vælgererklæringer ind.

- Vi kommer stærkt tilbage, siger politikeren blot.

Boje blev i marts 2023 afsat som formand og ekskluderet fra Nye Borgerlige efter uenighed om hans aflønning og andre vilkår.

Han har siden været løsgænger i Folketinget og flere gange luftet tanker om at stifte et nyt parti.

Første gang var i april 2023. Her lød det fra Boje, at han overvejede at stifte et nyt parti eller at melde sig ind i et andet parti.

Flere partier, heriblandt Liberal Alliance, Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og Danmarksdemokraterne, meldte dengang ud, at man ikke så Boje hos dem.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere