Pressemeddelelse

man, 20 feb 2023

2,4 mia. kr. på vej til en lang række vækstvirksomheder

2,4 mia. kr. på vej til en lang række vækstvirksomheder

Pressemeddelelse

20.2.2023 15:04:29 CET | Danmarks Eksport- og Investeringsfond

Dansk Vækstkapital III er lukket for kapitalindskud for nye investorer. DVK III tæller dermed, udover pensionskasser og Vækstfonden, nu også flere erhvervsdrivende fonde, private investorer og familiekontorer.

For nylig var der Final Close på Dansk Vækstkapital III. (DVK III). Den endte på 2.4 mia. kr.

Beløbet kommer fra en række eksisterende og nye investorer og skal investeres i en lang række danske vækstvirksomheder. Investorbasen i DVK III er udvidet til over 50 investorer, og består i dag af pensionskasser, erhvervsdrivende fonde, private investorer samt Vækstfonden, der nu er en del af Danmarks Eksport – og Investeringsfond.

” Vi er glade og stolte over, at der er en lang række nye investorer, der har vist os tillid og investeret i DVK III. Mange af investorerne har investeret midler fra bl.a. virksomhedssalg og flere har et ønske om at give tilbage og geninvestere i danske virksomheder ved at lave en investering i DVK III, som samtidig giver muligheden for et attraktivt, finansielt afkast,” siger de tre partnere, Michael Dyrlund, Ole Hauskov og Søren Melholdt Rasmussen fra Dansk Vækstkapital, der også er ledere af den nye fond.

Lang erfaring

De tre partnere har været med til at investere Dansk Vækstkapital I og II. Teamet har opbygget en lang erfaring med investering i venture- og kapitalfonde, og spiller en aktiv rolle, som investor i de underliggende fonde i Dansk Vækstkapital.

Dansk Vækstkapital III er en investeringsfond, der foretager kommercielle investeringer med fokus på unoterede venturefonde og buy-out-fonde med en dansk vinkel, herunder small- og midcap fonde. Fonden investerer med henblik på at opnå et konkurrencedygtigt afkast og forventer at skabe et årligt afkast på netto 10-15 pct. Dansk Vækstkapital III har ligeledes fokus på fonde, der har Danmark som en del af deres investeringsstrategi.

” Vi er rigtig godt tilfredse med at have rejst en fond 2,4 mia. kr. Med en fond på denne størrelse kan vi eksekvere på vores investeringsstrategi, som er at investere i fonde med en dansk vinkel, herunder vækstselskaber og generationsskifter i venture og buy-out-segmentet” siger de tre partnere.

Mere end 9,4 mia. kr. investeret

Siden 2011 har Dansk Vækstkapital investeret DKK 9,4 mia. i mere end 50 danske og udenlandske venture- og buy-out fonde. Fondene har investeret i mere end 700 selskaber. Dansk Vækstkapital I og II har begge skabt et årligt afkast efter omkostninger til investorerne på omkring 18 pct. samt tilbagebetalt over 5 mia. kr. i kapital til investorerne. Derudover har investeringerne fra Dansk Vækstkapital bidraget med at skabe knap 5.000 danske arbejdspladser samt en samlet dansk omsætningsvækst på DKK 39 mia. Dansk Vækstkapitals underliggende fonde har blandt andet investeret i selskaberne Vivino, Netcompany, Trustpilot, Fitness World og Muuto.

Dermed kan danske SMV’er og iværksættere nu kan se frem til endnu mere risikovillig kapital fra danske pensionskasser, erhvervsdrivende fonde, familiekontorer, formuende privatkunder og Vækstfonden.

Faktaboks

Dansk Vækstkapital, blev lanceret i juni 2011 med fond I, og målet er at bygge bro til privat kapital. Der er nemlig gode investeringsmuligheder at hente samtidigt med, at man kan være med til at understøtte vækst og arbejdspladser i Danmark. Dansk Vækstkapital er er en “funds of funds”-konstruktion, hvor man får en risikosprredning og et attraktivt afkast. DVK I og II har begge skabt et årligt afkast efter omkostninger på omkring 18 procent siden etableringen.

Andre læser også

Hundredvis evakueres efter muligt gasudslip i Säpo-hovedkvarter Politi undersøger mystisk lugt i den svenske efterretningstjenestes hovedkvarte... Læs mere
Navalnyjs mor blev stillet ultimatum om sønnens begravelse Navalnyjs mor kræver at blive behandlet i henhold til loven i forbindelse med b... Læs mere
33 indere sigtes for at mangle arbejdstilladelse på byggeplads Efter aktion på byggeplads i Esbjerg i februar er 33 indiske arbejdere sigtet f... Læs mere
Tysk parlament har stemt for legalisering af hash En delvis legalisering af dyrkning og besiddelse af hash bliver gældende fra 1.... Læs mere
Tv-serie om Harry Potter ventes at få premiere i 2026 Warner Bros. Discovery og Harry Potter-forfatter J.K. Rowling mødtes for nylig ... Læs mere