Pressemeddelelse

man, 22 maj 2023

Better Energy styrker tilstedeværelse i Trekantområdet

Better Energy, Kolding

Pressemeddelelse

22.5.2023 11:29:11 CEST | Better Energy

Det vedvarende energiselskab Better Energy har åbnet nyt kontor i Kolding, som skal bidrage til Trekantområdets visioner inden for grøn energi.

Better Energy har netop slået dørene op til sit tredje kontor i Danmark. Kolding er valgt som lokation, fordi energiselskabet ser oplagt synergi mellem egne ambitioner og Trekantområdets visioner for den grønne omstilling. 

Win-win for grøn energi i området 

Indvielsen af det nye kontor samlede mange aktører fra regionen. Koldings borgmester Knud Erik Langhoff bød Better Energy velkommen til det, han kalder for en win-win-situation: 

”Der er ikke noget lettere for mig end at tage imod en virksomhed som jer i Kolding. Vi er en kommune i fremgang, og der er kommet flere virksomheder til med fremsyn og fokus på den grønne dagsorden. Det har Better Energy også. Det er en virksomhed med ambitioner.” 

Kommerciel direktør i Better Energy, Thor Möger Pedersen håber også, at tilstedeværelsen i Kolding kan styrke samarbejdet og bane vej for mere grøn energi i området. 

”Vi har etableret os i Trekantområdet, fordi vi er sikre på, at vi kan tiltrække talent. At vi kan udbygge det gode samarbejde med Triangle Energy Allicance (TEA). Og at vi kan understøtte og bidrage til den grønne førerposition, som kommunerne ønsker at indtage – både Kolding, Vejen og Vejle, ja alle syv kommuner i Trekantområdet. Desuden får vi en nærhed til vores flagskibsprojekter som fx den kommende solpark i Viuf.” 

Kraftcenter for udvikling af grønne brændstoffer 

Better Energy er en del af Triangle Energy Alliance (TEA), som har visionen om at skabe et nordeuropæisk kraftcenter for produktion af grøn energi i Trekantområdet. Christian Motzfeldt er både bestyrelsesforperson i Better Energy og TEA. Han understreger behovet at mindske udledning af drivhusgasser fra industri og transport. 

Samtidig fremhæver Christian Motzfeldt potentialet for, at Trekantområdet med sin særlige placering i Danmarks infrastruktur manifesterer sig i udviklingen af løsninger inden for power-to-X og grønne brændstoffer: 

”Der er en revolution i gang i energisektoren, transportsektoren, inden for fødevarer og industrien. Vi kan godt spænde sikkerhedsbælterne, for der kommer til at ske rigtig meget de kommende år. Det er noget, som både Better Energy, Kolding og Trekantområdet kan og skal være en del af,” siger Christian Motzfeldt. 

Better Energys nye kontor ligger på Nordager 2 i Kolding. De øvrige danske kontorer er i Sønderborg og København.

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere