Pressemeddelelse

man, 03 jun 2024

Edvars Arkitekter bliver en del af Norsyn – et styrket tværfagligt samarbejde

Foto: PM / Kompas Kommunikation

I dag annoncerer Norsyn, en førende ingeniør- og arkitektvirksomhed inden for forsyning, energi og byggeri, deres opkøb af Edvars Arkitekter. En arkitektvirksomhed, som er kendt for sin æstetiske tilgang til bæredygtigt design – og opkøbet understreger derfor Norsyns engagement i at styrke deres tværfaglige kompetencer, hvor arkitekter og ingeniører skaber integrerede og innovative løsninger i fællesskab.

Norsyn skiftede i 2023 navn fra tidligere at have heddet Damgaard Rådgivende Ingeniører. I årenes løb har virksomheden udviklet en strategi for at integrere arkitektur som en naturlig del af deres kernekompetence, hvorfor Norsyn blandt andet også har fordoblet antallet af medarbejdere over de seneste to år.

”Det ligger dybt i vores DNA at skabe projekter gennem tværfaglighed, hvor arkitekter og ingeniører arbejder side om side,” forklarer Per Mejer Johansen, partner og arkitekt hos Norsyn. ”Opkøbet af Edvars Arkitekter er et naturligt skridt for at styrke vores tværfaglighed og bekræfter dermed også vores dedikation til at udvikle både vores ekspertise inden for arkitektur samt kernekompetencer inden for byggeri.”

Årelangt samarbejde og stærke relationer Norsyn og Edvars Arkitekter har et årelangt samarbejde bag sig – og det er netop det gode samarbejde, som har skabt grobund for at knytte de to virksomheder helt tæt sammen.

”Det er en styrke at gå sammen med et ingeniør- og arkitektfirma. For når arkitekter og ingeniører er forenet i den samme enhed, opstår der en boblende synergi, som giver et styrket resultat,” fortæller Birgit Edvars, administrerende direktør og partner i Edvars Arkitekter. Hun uddyber også, hvorfor det giver mening for Norsyn at Edvars Arkitekter bliver en del af Norsyn: ”Vi er et stærkt match, da vi har et fælles fokus på høj funktionalitet og bæredygtig bygningskultur i en æstetisk udformning.”

Jes Edvars, som har grundlagt arkitektvirksomheden tilbage i 1980, har de sidste mange år drevet forretningen sammen med Birgit i partnerskab og i 2021 indgik Karl Törnfeldt som partner i Edvars Arkitekter.

Lokal forankring Norsyn og Edvars Arkitekter har fysiske hovedsæder i henholdsvis Roskilde og Holbæk, hvor begge virksomheder også er stærkt forankrede i lokalsamfundet – et lokalt kendskab, som man ønsker at bibeholde i opkøbet.

Edvars Arkitekter er velanset i Holbæk og Odsherred omegn og har mange boligprojekter kørende i området. Når Edvars Arkitekter nu bliver en del af Norsyn, går vi sammen om at sikre vores kunder og samarbejdspartnere god rådgivning,” fortæller Per Mejer Johansen fra Norsyn.

Edvars Arkitekter har fortsat kontor i Holbæk, og alle medarbejdere i firmaet fortsætter i sammenlægning med Norsyn. Per Mejer Johansen og Peter Tallov Søgaard, som er partnere i Norsyn har det delte ansvar for Norsyns byggeafdeling, hvor Edvars Arkitekter bliver integreret den 1. juni.

Særligt fjernvarme er på agendaen Udover at Norsyn beskæftiger sig med byggeri og arkitektur, så er virksomheden også specialister i energi og fjernvarme. Holbæk er på nuværende tidspunkt Danmarks største by uden fjernvarme, men det lokale forsyningsselskab, FORS, har netop udbudt første etape af etablering af fjernvarme i Holbæk – og denne etape er vundet af Norsyns fjernvarmeafdeling. Lokalkontoret i Holbæk vil i den sammenhæng bidrage til lokal forankring inden for energi- og fjernvarmeområdet.

______________________________________________________________________________________

For mere info, kontakt: Emilie Roepstorff
Kompas Kommunikation
Tlf. 23 24 13 05
Email: emilieroep@kompas.dk

Ása Thórhallsdóttir
Kompas Kommunikation
Tlf. 53 65 17 09
Email: asa@kompas.dk

OM Norsyn

Norsyn består af rådgivere i energi, forsyning og byggeri. Virksomheden har siden 1997 rådgivet private såvel som offentlige institutioner. De er drevet af at finde og udvikle kvalitetsløsninger, der skaber forandring. I alt har deres arbejde en særlig fokus på bæredygtighed – og uanset opgaven er målet at skabe reel værdi for deres kunder og reel forandring for os alle sammen. I Norsyn går værdier, ambitioner og nytænkning hånd i hånd. Og hver dag forsøger virksomheden at gøre tingene lidt bedre end dagen før.

OM Edvars Arkitekter

Grundstenen til Edvars Arkitekter blev lagt i 1980 af arkitekt, Jes Edvars, på Frederiksberg, der siden har udviklet og gennemført flere større boligbebyggelser, butikscentre, erhvervsbyggerier samt kulturelle og institutionelle projekter i både Danmark og i flere lande i Europa. I perioden fra 1993 til 2010 var tegnestuen baseret i Berlin med centrum for aktiviteterne. Tegnestuen har også specialiseret sig i renoveringer af slotsbygninger og store villaer samt deltaget i renovering af Det Ny Teater, som modtog Europa Nostra Prisen I 1994. Edvars Arkitekter fremmer funktionel og bæredygtig arkitektur med en æstetisk tilgang, der samtidig fokuserer på at integrere natur og biodiversitet i deres designs

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere