Pressemeddelelse

ons, 07 jun 2023

Fordomme står i vejen for iværksætteriet

Fordomme står i vejen for iværksætteriet

Pressemeddelelse

7.6.2023 08:51:05 CEST | Erhvervshus Sjælland

Vi går glip af masser af vækst og udvikling, hvis vi ikke formår at understøtte de mange forskellige iværksættertyper langt bedre. Det er budskabet i erhvervshusdirektør Mads Váczy Kraghs nye bog, som på statistisk grundlag givet et indblik i syv unikke iværksættertyper.

Måske ser du en iværksætter for dig, som en pengemotiveret smart-i-en-fart type. Men virkeligheden er en helt anden. Direktør i Erhvervshus Sjælland hvert år arbejder med 2.000 virksomheder i Region Sjælland har skrevet en ny bog, som gør op med de mange fordomme om iværksættere.  

- Der er nogle stereotyper omkring iværksættere. Og det har i mange år generet mig, at jeg oplevede iværksættere var vidt forskellige, men man fra flere sider både banker, investorer og rådgivere så forsimplet på iværksætterne. Det har jeg ønsket at gøre op med, og i bogen Iværksættertyper har jeg på et statistisk grundlag defineret syv vidt forskellige iværksættertyper, udtaler Mads Váczy Kragh.

Bogen iværksættertyper som udkommer på forlaget Content Publishing definerer de syv typer som livsstils-iværksætteren, team iværksætteren, vækstiværksættere, specialisten, risikotageren, pengemageren og idealisten. 

- De syv typer repræsenterer nogle meget forskellige motiver for at drive virksomhed. Og faktisk viser statistikken, at den mindste gruppe af iværksættere faktisk er pengemageren, som måske eller er stereotypen på en iværksætter. Rigtig mange iværksættere er i dag drevet af at få den frihed som iværksætteri giver eller ønsket om at skabe en højere mening, fortæller Mads Váczy Kragh.  

Baggrunden for bogen er et ønske om rykke forståelsen af iværksætterne og skabe grobund for bedre rammer for iværksætterne.

- Min vigtigste pointe er, at vi går glip af rigtig meget udvikling og vækst, hvis vi ikke forstår iværksætterne og deres motivation bedre. Desværre bliver mange iværksættere misforstået i banken eller hos rådgiveren, fordi man ikke forstår bredden i, hvad der driver iværksætterne. Og det mener jeg holder iværksættere nede og vi får ikke det fulde udbyttet af det iværksætterpotentiale, vi har her i Danmark.

Bogen er skrevet i samarbejde med kommunikationsrådgiver Eva Backmann. Og for hvert iværksættertype er der et interview med en caseiværksætter, som sætter ansigt på hvert af typerne.

- Iværksættere er mennesker af kød og blod. Og de syv iværksættertyper er ikke syv nye stereotyper, men en måde at vise, hvor forskelligt iværksætteri ser ud. Fælles for alle iværksættere er, at de spiller en vigtig rolle i udviklingen af vores erhvervsliv. Og at alle typer rummer et potentiale, som vi har brug for i vores samfund.

Andre læser også

Over 50.000 har besvaret spørgeskema om nye pengesedler Frem til 2. juni kan danskerne vurdere de udvalgte motiver til ny seddelserie og... Læs mere
Støjberg og Løkke bruges som es på EU-plakater Danmarksdemokraterne og Moderaterne bruger deres ledere i jagten på vælgere ti... Læs mere
Midt i sponsorflugt holder 7-Eleven fast i støtte til Pride på 11. år Fredag har Copenhagen Pride offentliggjort den første runde partnerskaber for i... Læs mere
Forsker: Troldefabrikker er nem politisk kommunikation Svensk parti beskyldes for at sprede misinformation via sociale profiler. Nem og... Læs mere
Minister om nej til fængsel i Kosovo: Et lille bump på vejen Regeringen i Kosovo må få sikret flertal for aftale om dansk leje af fængsels... Læs mere