Pressemeddelelse

fre, 12 maj 2023

Fra manglende motivation til titlen som årets lærling

Vinderen af DI Sydøstjyllands LærlingePris 2023 Christoffer Christensen fotograferet sammen med to kollegaer fra Schur Technology a/s og bestyrelsesmedlem i DI Sydøstjylland Lars Nonbye.

Pressemeddelelse

12.5.2023 05:00:00 CEST | DI Sydøstjylland

Christoffer Christensen startede som en umoden lærling med mange fraværsdage og manglende motivation. Men hos den lokale virksomhed Schur Technology a/s har han genfundet retningen i livet, vundet guld ved DM i Skills og bliver nu hædret med DI Sydøstjyllands LærlingePris 2023.

Da Christoffer fandt ud af, at gymnasiet alligevel ikke var noget for ham, var det interessen for Lego og teknik fra barndommen, der var årsagen til, at valget af ungdomsuddannelse faldt på automatiktekniker. Alligevel manglede motivationen, og antallet af sygedage var mange.

- Vi vidste godt, da vi ansatte Christoffer, at motivationen var lille, men vi gav ham en chance alligevel. På samme måde holdt vi også fast i ham, selvom han havde svært ved at møde ind på arbejdspladsen, siger Anders Hartmann, Director of Operationshos Schur Technology a/s, og uddyber:

- Vi kunne se, at Christoffer havde potentiale til at blive rigtig dygtig, og som læreplads var det vores ansvar at give ham de rigtige rammer for også selv at nå til den indsigt. Vi prøvede at få Christoffer til at engagere sig socialt på arbejdspladsen, hvilket heldigvis gik godt og blev en form for vendepunkt. Pludselig bestemte han sig for, at han ville uddannelsen og arbejdspladsen. Han var et helt andet menneske, som mødte ind til tiden - fuld af engagement og kampgejst. Christoffer har gennemgået en imponerende rejse under sin lærlingetid hos os – både personligt og fagligt.

Skolen havde set den samme forvandling hos Christoffer Christensen, og den indstillede ham til det regionale skolemesterskab med henblik på at blive kvalificeret til DM i Skills 2023. Christoffer Christensen selv er også glad for udviklingen.

- Kollegaerne og Schur Technology har grebet mig og givet mig en chance, da jeg havde allermest brug for den. Jeg tror, at mange unge går gennem den samme tvivl og usikkerhed, fx hvis de som jeg dropper ud af gymnasiet, siger Christoffer Christensen og fortæller videre:

- Jeg var heldig, at Schur og kollegaerne holdt fast i mig, indtil jeg var kampklar igen. Her kan jeg godt mærke, at det har gjort noget godt for mig at være på en arbejdsplads, og jeg er meget taknemmelig for den opbakning, jeg har mødt. Jeg kan kun anbefale andre unge, der finder ud af, at gymnasiet eller universitet ikke er noget for dem, at se mod erhvervsuddannelserne. Vekselvirkningen mellem skole og praktik kan noget i forhold til at motivere og give følelsen af, at der er brug for en.

Christoffer endte med at vinde både guld ved DM i Skills, en fastansættelse som Field Engineer hos Schur Technology a/s og nu også titlen som årets lærling i Sydøstjylland.

-  Christoffer er et godt eksempel på, at vi alle kan miste pusten og retningen i livet, men at vi kan også genfinde den. Vores virksomheder er gode til favne de unge - uanset om de kommer direkte fra folkeskolen, fra gymnasiet eller et andet sted i livet. Jeg ser, at Christoffer er en god rollemodel, som andre unge kan spejle sig i. Samtidig er han også et godt eksempel på, at du på mange måder kan, hvad du vil. Tænk at gå fra mange sygedage og en motivation på nulpunktet til at være Danmarks bedste automatikteknikker-elev og nu også årets lærling i Sydøstjylland og et fast job i en stor verdensomspændende virksomhed. Det, håber jeg, kan tjene til inspiration og motivation for andre, siger bestyrelsesmedlem i DI Sydøstjylland Lars Nonbye, der har siddet i dommerkomiteen.

DI Sydøstjylland uddeler hvert år en pris til en lærling eller en elev, der har været særlig engageret, dygtig, faglig interesseret eller på anden måde har udmærket sig i løbet af praktikperioden. Det er lokale virksomheder i Horsens, Odder, Hedensted og på Samsø, der selv har indstillet deres lærling eller elev til prisen.

Andre læser også

Danmark følger med i russisk grænsehændelse i Estland Russiske grænsevagter fjernede torsdag bøjer fra Narva-floden, som markerer gr... Læs mere
Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere