Pressemeddelelse

tor, 24 nov 2022

Frygten for, at cyberangreb påvirker menneskeliv, vokser

Frygten for, at cyberangreb påvirker menneskeliv, vokser

Pressemeddelelse

Antallet af cyberangreb stiger eksponentielt år for år, og konsekvenserne af angrebene bliver værre, og det vækker bekymring for, at cyberangreb snart kommer til at lamme kritisk infrastruktur og skade mennesker, viser en ny global undersøgelse.

Filer, data og computerenheder i virksomheder og private hjem har i årevis været mål for cyberkriminelle. Men i de senere år er opmærksomheden fra de cyberkriminelle i stigende grad blevet rettet mod kritiske funktioner i samfundet, som kan forvolde langt større skade end store økonomiske tab.

Tendensen vækker stigende bekymring for, at cyberangreb snart vil skade mennesker.

Det viser den globale og årlige undersøgelse, State of Ransomware Readiness Report, som it-sikkerhedsvirksomheden Mimecast har foretaget blandt 1.100 personer med lederansvar for cybersikkerhed. Her svarer 61 procent af de nordiske, at de er bekymrede for, at et ransomwareangreb vil føre til skade på mennesker, mens 47 procent mener, at cyberangreb kommer til at ramme kritisk infrastruktur i de kommende år.

”Cybertruslen vokser i et alarmerende tempo – både i antal og effektivitet. Samtidig vækker det bekymring om potentiel menneskelig skade, når vi hører om multinationale virksomheder, hospitaler og togdrift, der bliver ofre for cyberkriminalitet,” siger Niels Frederiksen, Senior Sales Engineer hos Mimecast Danmark.

Bekymringen er ikke et dansk fænomen, peger undersøgelsen på. Globalt svarer 65 procent af respondenterne, at de er bekymrede for, at ransomwareangreb vil påvirke menneskeliv.

Alarmerende konsekvenser ved cyberangreb på kritisk infrastruktur

I år de seneste år har nyheder om cyberangreb, der har lammet virksomheder og kostet dem millioner af kroner, ikke været særsyn. Taler vi om cyberangreb på kritisk infrastruktur, kan konsekvenserne i værste fald være langt mere vidtrækkende.

”Vi er forbi det punkt, hvor cyberkriminalitet kun handler om kroner og ører. I takt med samfundets digitalisering stiger truslen for angreb på kritisk infrastruktur, som fx lufthavne og hospitaler. Cyberkriminelle forfiner konstant deres metoder. De agerer i dag langt hen ad vejen professionelt, og det giver desværre grobund for, at de går efter større mål end privatpersoner og almindelige virksomheder,” siger Niels Frederiksen.

I kampen mod ransomware nævner Niels Frederiksen, at forebyggelse trumfer kuren. Virksomheder bør samtidig have en lagdelt tilgang til cybersikkerhed, der inkluderer stærk backup og sikkerhedstræning.

Derudover nævner han, at vi har nået et niveau, hvor indsatsen mod cyberkriminalitet skal styrkes på samfundsniveau, fx med oplysningskampagner og investering i uddannelse af cybersikkerhedsprofessionelle.

Andre læser også

Biden: USA vil forebygge en optrapning af konflikten i Mellemøsten Iraks premierminister siger i Washington, at hans land ønsker at udbygge relati... Læs mere
Våbenansvarlig på Baldwin-film får 18 måneders fængsel Hannah Gutierrez-Reed var våbenansvarlig under produktionen af "Rust", hvor en ... Læs mere
Israel ser flere mulige reaktioner på iransk angreb Medie: Israel søger efter en reaktion, som er smertelig for Iran, men som ikke ... Læs mere
Aktieinvestorer tror på at situationen i Mellemøsten ikke eskalerer Investorer mener ikke, at situationen i Mellemøsten eskalerer yderligere, siger... Læs mere
Høns og gæs må igen sættes fri efter risiko for fugleinfluenza Fødevarestyrelsen ophæver krav om, at gæs, høns, ænder og kalkuner skal væ... Læs mere