Pressemeddelelse

ons, 28 jun 2023

GLS hilser ny postaftale velkommen

Eldrevne fragtbiler er en vigtig del af GLS Denmarks målsætning om nulemission i 2045.

Pressemeddelelse

28.6.2023 13:20:14 CEST | GLS Denmark

Med den nye postaftale sikres en fri og lige konkurrence mellem aktører på postmarkedet, og derfor modtages aftalen med tilfredshed hos pakkedistributionsvirksomheden GLS.

Regeringen har indgået en bred politisk aftale med partierne Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Alternativet og Nye Borgerlige om fremtidens postvæsen.

Aftalen indeholder som det vigtigste en afskaffelse af den såkaldte befordringspligt, som PostNord hidtil har haft til opgave at varetage.

- Vi har længe været af den overbevisning, at det frie marked sagtens kan levere den nødvendige postservice til danskerne, så vi glæder os over den nye postaftale, siger administrerende direktør i GLS Denmark, Steen Kristensen.

Han afviser samtidig, at den ny postaftale vil medføre dårligere postbetjening.

- Vi er landsdækkende og yder samme service som PostNord. Vi leverer til samme pris uanset geografisk placering. Derudover har vi mere end 1.750 pakkeshops og leverer til dem seks dage om ugen i hele Danmark. Det inkluderer også de mere tyndtbefolkede områder og de mindre øer. Så pakkerne skal nok komme ud – også uden en befordringspligt, siger Steen Kristensen og tilføjer: 

- Vi leverer alle nationale forsendelser dag til dag med 99 procents sikkerhed, så modtagerne skal ikke være nervøse for en forringet service, tværtimod.

GLS Denmark distribuerer i dag udelukkende pakker, men ifølge direktøren står andre aktører klar til at sikre omdelingen af breve.

- Vi mener ikke, at vi har det rigtige set-up til brevdistribution. Men vi er sikre på, at vores kolleger i branchen vil kunne løfte denne opgave på et tilfredsstillende niveau, så alle får deres breve, slutter direktør i GLS Denmark, Steen Kristensen.

Den nye postaftale træder i kraft ved årsskiftet, og GLS ser frem til fortsat at betjene kunder i hele landet med hurtig og præcis omdeling af pakker.

Andre læser også

Over 50.000 har besvaret spørgeskema om nye pengesedler Frem til 2. juni kan danskerne vurdere de udvalgte motiver til ny seddelserie og... Læs mere
Støjberg og Løkke bruges som es på EU-plakater Danmarksdemokraterne og Moderaterne bruger deres ledere i jagten på vælgere ti... Læs mere
Midt i sponsorflugt holder 7-Eleven fast i støtte til Pride på 11. år Fredag har Copenhagen Pride offentliggjort den første runde partnerskaber for i... Læs mere
Forsker: Troldefabrikker er nem politisk kommunikation Svensk parti beskyldes for at sprede misinformation via sociale profiler. Nem og... Læs mere
Minister om nej til fængsel i Kosovo: Et lille bump på vejen Regeringen i Kosovo må få sikret flertal for aftale om dansk leje af fængsels... Læs mere