Pressemeddelelse

man, 03 apr 2023

Ny indeklimaløsning skaber luft i budgetterne

Ny indeklimaløsning skaber luft i budgetterne

Pressemeddelelse

3.4.2023 07:00:00 CEST | GC Healthcare

Alle burde have ret og råd til et sundt indeklima, så der skabes luft i både de trængte lokaler og i de trængte budgetter. Dette er en fælles mission for virksomhederne edgemo by Danoffice og GC Healthcare, der på den baggrund udvider samarbejdet og nedsætter et ”Indeklima Taskforce”, der nu skal ud at besøge institutioner og virksomheder.

I takt med den stigende interesse der har været for løsninger, der skaber et sundt indeklima ved at  fjerne miljøfremmede partikler, gas og kemi i luften samt reducere CO2 har de to virksomheder taget initiativ til at nedsætte et ”Indeklima Taskforce”, der skal rådgive og hjælpe institutioner og virksomheder, der har udfordringer med indeklimaet eller ønske om at forbedre det.

”Vi skal i dialog med mennesker, der dagligt accepterer at leve med de udfordringer der kan være med indeklimaet, fordi de tror det er for dyrt at ændre. Vi vil desuden bringe fokus på, at det ikke længere er nødvendigt at vente på, der er råd til omkostningstunge og tidskrævende renovationer og udskiftninger af store ventilationsanlæg. Man kan her investere i IOT-enheder og moderne decentraliserede indeklimaløsninger, der netop ikke sprænger banken” udtaler Morten Arknæs, Director Sales Corporate & Public hos edgemo by Danoffice. 

Budgetforhandlinger i Kommunerne

De to virksomheder opruster før efterårets budgetforhandlinger i kommunerne, der nu for første gang med stor fordel vil kunne vælge en løsning, med mulighed for at tilgodese rigtig mange institutioner på én gang fremfor de typisk kun få mulige. Man har nu langt kortere til målet om at tilbyde et bedre lærings og arbejdsmiljø, samtidig med der er tale om en anseelig besparelse for kommunen.

Færre sygedage

Mere fokus på luftkvaliteten vil forbedre hverdagen markant og effektivt på plejehjem, skoler, daginstitutioner og virksomheder, som kan spare mange penge takket være den udvikling, der er sket på området. – ”De skal forstå, det ikke længere er nødvendigt at vente på, der bliver råd til omkostningstunge og tidskrævende renovationer eller udskiftning af store ventilationsanlæg, der slagter budgettet, mindre kan sagtens gøre det, siger CEO for GC Healthcare, Ulrik Lindkvist, og understreger fordele som bedre trivsel, et sundere indlæringsmiljø, færre sygedage, bedre luftkvalitet, og mindre rengøring.

Nedsætter et "Indeklima Taskforce" for institutioner og virksomheder

Det nye ”Indeklima- Taskforce” er et samarbejdende team bestående af specialister på hvert sit område. De kan foretage indeklima-undersøgelser med udfærdigelse af løsningsforslag, gode råd og anbefalinger samt indeklimarapporter baseret på målinger og undersøgelser.

De skal bla. besøge steder med udfordringer der kan medføre flere sygedage, mistrivsel, allergier, luftvejsgener, uoplagthed, hovedpine, dårlig luftkvalitet, lugtgener, skimmel mv. Men også steder hvor man blot er bekymret, nysgerrig eller har mistanke om kritiske forhold.

Mærkbar forskel grundet højeste kvalitetskrav i DK

GC Healthcare og edgemo by Danoffice har samarbejdet det seneste år, bl.a. om udbud til det offentlige, senest i Næstved Kommune, der som den første kommune i Danmark, har udviklet et EU udbud indenfor luftrens, hvor der er taget højde for de nye anbefalede retningslinjer, indeholdende så̊ høje kvalitetskrav, at luftrenserne i dag nu gør en stor og mærkbar forskel for f.eks. lokale plejeansatte, som udsættes for passiv rygning.

Andre læser også

Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere
Venstres formand vil bruge nyfundne penge på at sænke skatten Troels Lund Poulsen kan ikke forestille sig en aftale i regeringen om brug af r... Læs mere