Pressemeddelelse

tor, 16 feb 2023

Ny rapport: Danske talenter er eftertragtede globalt

Daniel Eisenberg, Nordisk chef for Deel

Pressemeddelelse

16.2.2023 14:16:01 CET | Deel Danmark

Remote-rekrutteringsplatformen, Deel, der åbnede i Danmark sidste år, har iværksat en undersøgelse af udviklingen i internationale ansættelser på tværs af landegrænser. Data viser, at især amerikanske (steget med 165%) og britiske virksomheder (steget med 89%) har et godt øje til danske talenter, som hyres til at arbejde remote fra Danmark. Tal viser desuden, at Danmark er det næststørste marked i EMEA for remote-ansættelser - efter Sverige.

I en tid, hvor den globale økonomi oplever store udsving og udfordringer, er remote work-ansættelser, på tværs af landegrænser, en trend i stærk fremgang. Mange lande har haft gavn af udviklingen, og i et land som Filippinerne har det medført en stigning på 36% i gennemsnitlig løn på tværs af jobtyper, for dem, der er blevet ansat gennem platformen. Men også i Danmark ser vi en øget interesse for ansættelse af udenlandsk arbejdskraft, hvor vi indtager pladsen som det næstmest progressive land i forhold til international ansættelse, lige efter Sverige. Det viser Deels nye rapport ’State of Global Hiring 2022’.

”Undersøgelsen tegner et tydeligt billede af, at rekruttering på tværs af landegrænser er blevet en foretrukken løsning for mange virksomheder. Samtidig bekræfter den, at der er stor efterspørgsel på dansk arbejdskraft i hele verden, hvilket giver danske talenter muligheden for at få drømmejob i udlandet, selvom de arbejder fra Danmark.” siger Daniel Eisenberg, der er nordisk chef hos Deel.

Deel er en international rekrutterings- og HR-platform, der startede op i 2018, som gennem sin platform har gjort det lettere for virksomheder og talenter at finde hinanden globalt. I 2022 åbnede Deel Danmark, og har allerede oplevet stor succes herhjemme. Globalt er Deel nu til stede i +160 lande og er værdiansat til 12 mia. dollars.

Jysk arbejdskraft hitter i engelsksprogede markeder

Deel’s rapport viser, at den yngre talentpulje herhjemme oplever stor opmærksomhed i udlandet – især i USA og Storbritannien. Antallet af ansættelser af danskere til remote arbejde ud af Danmark til USA og England er steget med henholdsvis 165 % og 89 % i forhold til starten af 2022. Data viser ligeledes, at det særligt er personer mellem 25 og 34 år, der bliver ansat. Dernæst oplyser rapporten, at det i høj grad er jobtyper som sælgere, statistikere og designere, der rekrutteres. Ydermere viser undersøgelsen, at flere personer bosiddende i Jylland rekrutteres til virksomheder i andre lande, end fra resten af Danmark.

Danske virksomheder vender blikket mod talenter fra både etablerede og vækstmarkeder

Rapporten giver ligeledes indsigt i de danske virksomheders ansættelser af international remote arbejdskraft. Her vises det, at det danske arbejdsmarked i 2022 særligt har hvervet nye medarbejdere fra Italien, Brasilien og Tyskland. Her er både forretningsudviklere, softwareudviklere og E-commerce assistenter i høj kurs, og ligeledes tenderer aldersgruppen også til at ligge mellem 25 og 44 år.

”Virksomheder og organisationer ser ud til at finde det værdifuldt at have mulighed for at hyre fra en bredere talentpulje, end den der blot eksisterer inde for virksomhedens egne landegrænser. Samtidig viser undersøgelsen, at flere arbejdstagere søger job hos internationale virksomheder, hvilket er blevet lettere, takket være bedre muligheder for remote arbejde,” siger Samuel Dahan, der er juraprofessor på Cornell University og forskningsleder for Deel Lab, som er Deels forskningsenhed, der forsker i global beskæftigelsespolitik.

Andre læser også

Trods erkendelse og ekstra penge står regeringen fast på store bededag Statsminister erkender, at hun undervurderede modstand mod store bededag, men vi... Læs mere
Salget af børneudstyr får Røde Kors’ genbrugsforretning til at vokse I 2023 havde Røde Kors Genbrug en indtjening på 107 millioner kroner. Det er i... Læs mere
Mette F.: Ukraine kan bruge danske våben på russisk territorium Våben, som Danmark har doneret til Ukraine, må bruges på russisk jord, hvis d... Læs mere
Medie: Siemens overvejer at fyre 550 i Danmark Ifølge Bloomberg News har Siemens Gamesa planer om en større fyringsrunde, der... Læs mere