Pressemeddelelse

man, 21 aug 2023

P+ og Lægernes Pension investerer 1,5 mia. kr. i klimavenlig kredit

Foto: Jakob Dall

Pressemeddelelse

21.8.2023 | P+, Pensionskassen for Akademikere

Med en samlet investering på 1,5 mia. kr. investerer P+, Pensionskassen for Akademikere og Lægernes Pension i kreditfonden Green Credit Fund I, der er klassificeret som fuldt bæredygtig. Målet er at levere attraktive afkast til medlemmerne igennem lån til vedvarende energiprojekter.

P+, Pensionskassen for Akademikere og Lægernes Pension investerer 750 mio. kr. hver i fonden Green Credit Fund I fra den danske kapitalforvalter Copenhagen Infrastructure Partners (CIP). I modsætning til CIP’s tidligere fonde er Green Credit Fund en kreditfond, hvor målet er at understøtte projekter inden for vedvarende energi igennem lån til infrastrukturprojekter.

Fonden fokuserer på både eksisterende og nye projekter inden for bl.a. land- og havvind, sol og lagring af grøn strøm i primært Europa og Nordamerika.

CIP har desuden klassificeret fonden som fuldt bæredygtig. Det betyder, at fonden skal have bæredygtighed som mål, og at investeringerne ikke må have negativ indvirkning på klima, miljø, sociale og ledelsesmæssige forhold. Fonden skal også leve op til en række oplysningskrav om bæredygtighed.

Kåre Hahn Michelsen, direktør i P+, ser fonden som et godt eksempel på, hvordan hensynet til afkast og klimamål kan understøtte hinanden.

”P+ har allerede investereringer i flere af CIP’s fonde, som har leveret tilfredsstillende afkast. Vi har en klar forventning om, at kreditfonden også kan levere et attraktivt afkast til vores medlemmer, samtidig med at vi øger vores eksponering mod grøn energiproduktion på tværs af flere aktivklasser, så en endnu større del af porteføljen bidrager til at understøtte vores ambitiøse klimamål,” siger Kåre Hahn Michelsen.

”Lægernes Pension har allerede i dag foretaget forskellige investeringer i grøn energi inden for forskellige aktivklasser. Ved at deltage i denne fond, så øger vi både vores engagement i grøn energi og Lægernes Pensions samfundsbidrag til at fremme en bæredygtig omstilling. Oveni opnår vi en yderligere risikospredning i vores samlede investeringsportefølje til gavn for vores medlemmer,” siger investeringsdirektør Søren Nielsen.

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere