Pressemeddelelse

tir, 06 jun 2023

Rosendahl Design Group skifter CEO

Rosendahl Design Group skifter CEO

Pressemeddelelse

6.6.2023 11:01:12 CEST | Rosendahl Design Group

Danmarks førende designgruppe skifter CEO, efter at Mette Maix har besluttet sig for at sige op. Som følge heraf skifter ejer Henrik Rosendahl posten som bestyrelsesformand ud med CEO-rollen, og han takker Mette Maix for hendes betydelige indsats for at bringe designhuset styrket gennem Corona-pandemi, højinflation og stærkt omskiftelige markedsvilkår. I stedet sætter hun nu sine kompetencer i spil i nye sammenhænge inden for bæredygtig transformation, grøn omstilling og commercial excellence.

Efter en gennemgribende revitalisering af Rosendahl Design Group og designhusets brand-portefølje giver Mette Maix nu tøjlerne tilbage til ejer Henrik Rosendahl. Mette Maix har sagt op for at få rum til at fordybe sig yderligere i nogle af de aktuelle, globale dagsordener, der udfordrer samfund, virksomheder og enkeltpersoner verden over. Henrik Rosendahl er ikke i tvivl om, at andre organisationer fremover vil få stor gavn af Mette Maix’ evner.

- Mette og jeg har arbejdet nært og tillidsfuldt sammen siden 2019, og jeg vil gerne takke Mette for hendes overordentligt værdifulde bidrag i forhold til at transformere og revitalisere Rosendahl Design Group igennem fire meget turbulente år. Jeg har fuld forståelse for Mettes beslutning og stor respekt for hendes ønske om at udvikle nye facetter og prøve sig selv af i andre sammenhænge, siger Henrik Rosendahl.

Den afgående CEO overleverer et styrket Rosendahl Design Group, der efter en årrække med flere markante opkøb har fokuseret på de seneste år at lægge sporene til ansvarlig, fremtidig vækst. Alene sidste år investerede designgruppen i en serie strategiske initiativer, der styrkede virksomhedens langsigtede udvikling; herunder gruppens internationale ekspansion særligt på det amerikanske marked, øget digital tilstedeværelse med en helt ny online-platform samt forarbejdet til B Corp-certificering som et betydeligt skridt mod en endnu mere ansvarlig virksomhed.

- Vi er kommet i mål med mange af vores visioner, og jeg er oprigtigt stolt over de resultater, vi har skabt i fællesskab. Jeg er taknemmelig for den tillid, Henrik og den øvrige bestyrelse, chefgruppen og medarbejderne har vist mig og for de muligheder, jeg har haft for sammen med organisationen at bidrage til udviklingen af Rosendahl Design Group. siger Mette Maix.

Hun kom til Rosendahl Design Group i 2019, først som bestyrelsesmedlem og fra marts 2020 som CEO. På CEO-posten afløste hun netop ejerleder Henrik Rosendahl, der efter 15 år i spidsen for familievirksomheden for en periode ønskede at fokusere på det langsigtede arbejde i virksomhedens bestyrelse. Med det aktuelle skifte fortsætter Rosendahl Design Groups strategi uændret, og virksomheden forbliver fuldt dedikeret til sine langsigtede indsatsområder.

- Som bestyrelsesformand har jeg været helt tæt på de strategiske beslutninger, vi har truffet over de seneste år. Det har været sundt for virksomheden med nogle øjne udefra og overordentligt lærerigt for mig i en periode at fokusere på de lange linjer i bestyrelsen. Jeg ser frem til at genindtræde som CEO og fastholde momentum i Rosendahl Design Groups stærke udvikling over de næste mange år og glæder mig meget til igen at samarbejde tæt med alle mine dygtige kolleger, siger Henrik Rosendahl.

Efter en velgennemført mission i Rosendahl Design Group har Mette Maix en klar vision for, hvordan

hendes videre arbejdsliv skal forme sig.

- Med over 20 års erfaring som leder og CEO tager jeg nu hul på en ny fase af mit arbejdsliv med styrket fokus på de indsatsområder, jeg særligt brænder for. Omdrejningspunktet bliver det paradigmeskifte, vi står i både som individer og virksomheder, når det gælder grøn omstilling, ansvarlige forretningsmodeller og transformation, bæredygtige løsninger og nye teknologiske muligheder. Det er dagsordner, jeg glæder mig til at fordybe mig endnu mere i, siger Mette Maix.

I forbindelse med overgangen fra bestyrelsesformand til CEO udtræder Henrik Rosendahl af virksomhedens bestyrelse. Bestyrelsens fremtidige sammensætning forventes udmeldt snarest.

Alle ændringer træder i kraft i løbet af juni.

Andre læser også

Ryanair forventer væsentligt lavere billetpriser i sommermåneder En gennemsnitlig rejse hos Ryanair har i første kvartal været 15 procent billi... Læs mere
Partier vil stramme loven for at fjerne dømte fra boligområder Boligforeninger har svært ved at smidt kriminelle ud af deres lejemål. Partier... Læs mere
Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere