Pressemeddelelse

tor, 01 jun 2023

Stor investering i ny skov og biodiversitet i Region Syddanmark

Børsnoteret Vejen-virksomhed Solar med stor lokal investering i ny skov og biodiversitet

Pressemeddelelse

Danmark har et mål om, at 25 procent af landet skal være dækket af skov i 2100, ligesom regeringen vil have rejst 250.000 hektar ny skov. Der er brug for handling, hvis det skal lykkes, da landet i dag kun er dækket af cirka 14 procent skov. Nu bidrager Vejen-virksomhed med en investering til skovrejsningen, som blandt andet skal øge biodiversiteten i nærmiljøet.

Den danske børsnoterede sourcing- og servicevirksomhed Solar startede i 1919 i Kolding og har fortsat hovedsædet solidt plantet i den jyske muld i Vejen. Den lokale investering i at rejse en helt ny skov i området er en vigtig del af virksomhedens ambitiøse bæredygtighedsstrategi, som blandt andet omfatter øget biodiversitet og målet om at blive CO2-neutral i scope 1 og 2 allerede i 2030.

”I samarbejde med Hedeselskabet omdanner vi i første omgang 38 hektar landbrugsjord til en helt ny skov ved Vejen, hvor vi har taget første spadestik i maj 2023. Allerede nu har vi plantet cirka 116.000 træer fordelt mellem 35 procent løv- og 65 procent nåletræer. Vi ønsker den fordeling for at få en skov, der både tager hensyn til klima og miljø. Nåletræer har cirka 65 procent større CO2-optag i forhold til løvtræer, der til gengæld har en stor effekt på biodiversiteten,” siger bæredygtighedsdirektør Mette Bredkjær fra Solar og fortsætter:

”Både skoven og dens drift bliver certificeret med den globale mærkningsordning FSC. Vores hensigt med opkøbet af landbrugsjord er at investere i klima og miljø gennem skovrejsning, skovforbedring og øget biodiversitet, der vil komme os alle til gode”.

Virksomheder er vigtig kilde til mere skov

Opkøbet af jorden og planen for skovrejsningen ved Vejen er foregået i tæt samarbejde med Hedeselskabet, som længe har påpeget behovet for, at flere private virksomheder træder til og aktivt erhverver områder til at rejse ny skov i Danmark. Rejsen er lang, da landet i dag kun er dækket af cirka 14 procent skov.

”Det glæder os, at en stor dansk virksomhed nu går fra pæne ord og ønsker til at sætte aktiv handling bag. Det tager mellem 80 og 100 år for et træ at vokse sig stort og cirka 20 år, før det for alvor batter i nedbringelsen af CO2, så det bedste tidspunkt at plante et træ var i går. Det tager ligeledes tid, før der opstår øget biodiversitet i en skovrejsning, og kun ved lang tids skovdække indfinder de sårbare skovarter sig. Og når vi siger skov, menes der, at der ikke er træer på hele arealet. Vi holder nogle arealer lysåbne og understøtter eksisterende naturværdier,” siger Mads Frimann Olsen, Klimapartner hos Hedeselskabet.

Nærhedsprincip og yderligere opkøb

Det har været et stort ønske for Solar at kunne følge skovrejsningen på tæt hold og selv tage aktiv del i arbejdet. Derfor har nærhed været en central brik i valg af lokation. At den nye skov ligger få minutter fra virksomhedens hovedsæde, betyder også, at det vil komme Solars medarbejdere til gode. Der skal med tiden skabes et rekreativt frirum i den nye skov med shelters, der indgår i pagt med naturen og omgivelserne, som medarbejdere kan benytte.

Solars investering stopper ikke her. Skovrejsning er et langsigtet engagement, der er indlejret i virksomhedens bestyrelse, og Solar forventer at erhverve yderligere ejendomme i de kommende år, hvor der fokuseres på skovrejsning og tilvækst af biodiversitet på den jord, der erhverves.

Andre læser også

Over 50.000 har besvaret spørgeskema om nye pengesedler Frem til 2. juni kan danskerne vurdere de udvalgte motiver til ny seddelserie og... Læs mere
Støjberg og Løkke bruges som es på EU-plakater Danmarksdemokraterne og Moderaterne bruger deres ledere i jagten på vælgere ti... Læs mere
Midt i sponsorflugt holder 7-Eleven fast i støtte til Pride på 11. år Fredag har Copenhagen Pride offentliggjort den første runde partnerskaber for i... Læs mere
Forsker: Troldefabrikker er nem politisk kommunikation Svensk parti beskyldes for at sprede misinformation via sociale profiler. Nem og... Læs mere
Minister om nej til fængsel i Kosovo: Et lille bump på vejen Regeringen i Kosovo må få sikret flertal for aftale om dansk leje af fængsels... Læs mere