Pressemeddelelse

tor, 02 mar 2023

Telias nye hovedkontor inviterer til samarbejde, motion og hybrid arbejdskultur

Telias nye bygning ligger tæt ved både metro og motorvej. Foto: Telia

Pressemeddelelse

2.3.2023 07:00:00 CET | Telia Danmark

Siden Telia i 2004 købte mobilselskabet Orange i Danmark har virksomheden haft hovedkontor i det markante byggeri for enden af Holmbladsgade på Amager. Men nu river Telia teltpælene op og flytter ind i et helt nyt domicil med fokus på fleksibilitet, samarbejde og sundhed.

Telias nye hovedkvarter ligger i Ørestad tæt på lufthavnen og Københavns centrum. Det nyopførte byggeri er DGNB-guldcertificeret og byder både på masser af dagslys og et optimeret indeklima. Og så er byggeriet indrettet med fokus på en fleksibel arbejdskultur uden faste skrivebordspladser, men med forskellige typer af arbejdszoner.

Den innovative zoneopdeling omfatter HomeZones, hvor man kan arbejde produktivt med sit team i hyggelige omgivelser, og ActiveZones, der er indrettet med sofaer og interaktive smartboards, hvilket er oplagt til ikke-fortrolige møder i større grupper samt sociale og faglige aktiviteter.

Endelig er der etableret en række fokusrum til intenst produktionsarbejde, telefonmøder mv.

Bevægelse og engagement

Det fleksible kontordesign betyder ikke alene, at antallet af kvadratmeter er reduceret til det halve med markante besparelser på både klimaregnskabet og lejeudgifterne som gevinst.

Det er også en del af en bevidst tilgang til at understøtte samarbejde og en engageret arbejdskultur:

”Vi har designet arbejdsstationerne således, at medarbejderne helt konkret skal bevæge sig mere i løbet af dagen og naturligt vil møde flere forskellige kolleger på en arbejdsuge. Det styrker fællesskabet og evnen til at tænke i helheder, hvilket er meget værdifuldt på en arbejdsplads med så mange forskellige fagligheder som her hos Telia,” siger Charlotte Krog, HR & Kommunikationsdirektør fra Telia.

Frie pladser og bedre kaffe

Designet af Telias nye danske hovedkontor er således skræddersyet til et arbejdsliv, der rummer mange forskellige arbejdssituationer og behov i løbet af en dag – og hvor medarbejderne kan koble sig på hjemmefra, når det er mest oplagt.

Derfor er de faste kontorpladser veget til fordel for mere varierede og inspirerende arbejdsstationer.

"Du booker selv din arbejdsplads, og du skal lige finde dine kolleger, hvis du skal tale med dem. Og så har vi installeret færre, men bedre kaffemaskiner. Alt sammen for at understøtte mere bevægelse og social interaktion i arbejdsdagen,” siger Charlotte Krog.

Flytteagenter på opgaven

Placeringen i Ørestad er heller ikke tilfældig. Området ligger godt placeret for de fleste Telia-medarbejdere, da det er forbundet med offentlig transport til både Indre By, forstæderne og Malmø-området.

Spørgsmålet om placeringen er således ét af flere spørgsmål, der har været vendt mellem de 30 ”flytteagenter” blandt medarbejderne, som har været inde over en lang række beslutninger vedrørende indretning og faciliteter.

Et andet af agenternes forslag har materialiseret sig i form af et recharge-rum, hvor man ikke blot kan oplade sin mobiltelefon, men også finde ny energi gennem fx meditation, bøn eller en powernap, hvis der er behov for det.

Møblerne flytter med

Udover gevinsterne ift. arbejdsmiljø, sundhed og funktionalitet, giver flytningen også Telia markante besparelser på såvel driftsomkostninger og energiforbruget:

”Vores nye domicil er langt mere effektiv indrettet end vores gamle hovedkvarter, og vi har fået installeret solceller på taget, så vi kan bidrage til den grønne omstilling gennem selv at producere strøm. Med hensyn til møbleringen af kontorerne, så har vi prioriteret at renovere og genanvende skriveborde og medarbejderskabe fra Holmbladsgade – ligesom vi har indkøbt bæredygtige bordtennisborde og akustikplader. Den form for cirkulært forbrug er helt klart en vej, vi skal længere ned ad i fremtiden,” slutter Charlotte Krog.

De første medarbejdere er allerede rykket ind i det nye hovedkvarter i Ørestad, og den samlede flytning ventes at være gennemført primo marts.

Fakta om DGNBDGNB er en bæredygtighedscertificering målrettet bygninger og byområder. Systemet bygger på den helhedsorienterede tilgang til bæredygtighed (FN’s definition) med de tre hovedsøjler: social-, økonomisk- og miljømæssig bæredygtighed. DGNB er et trappe-certificeringssystem, der går fra bronze til platin. Telias nye hovedkontor er certificeret DGNB-Guld.

Andre læser også

SAS øger indtjening i juni - men analytiker spår sværere marked SAS tjente flere penge i juni end i maj. Men prisfølsomme forbrugere skaber sv... Læs mere
USA kommer med gode økonomiske tal efter skidt dag for tech-aktier Bnp-vækst på 2,8 procent i andet kvartal i USA er godt for både Danmark og de... Læs mere
Skønhedsprodukter driver vækst hos forbrugergigant Unilever ender efter første halvår med et overskud på fire milliarder euro, v... Læs mere
På visse øer stiger beskæftigelsen op mod 15 procent om sommeren På Læsø, Samsø og Bornholm stiger beskæftigelsen om sommeren. Oplevelseserh... Læs mere
Højere omkostninger tager bid af snarlig SAS-ejers driftsoverskud AirFrance-KLM ender efter andet kvartal med et driftsoverskud, der er 220 millio... Læs mere