Sådan lukker du en virksomhed hurtigst muligt
Sådan lukker du en virksomhed hurtigst muligt

Når man skal lukke sin virksomhed, vil man som regel helst have det overstået så hurtigt og billigt som muligt, så man kan komme videre i livet. Her kan du læse mere om, hvordan du bedst lukker din virksomhed, samtidigt med du sparer penge og besvær.

Hvad er mine muligheder?

Du har tre muligheder, når du skal lukke en virksomhed: likvidation, tvangsopløsning og betalingserklæring. Ved likvidation skal du først sælge alle virksomhedens aktiver, hvilket er en lang og tidskrævende proces. Tvangsopløsning er, som du nok kan regne ud fra navnet, en påtvungen opløsning af virksomheden grundet manglende overholdelse af loven – dette ønsker du ikke, da det kan have negative følger senere hen, såsom at det bliver sværere for dig at låne penge.

Luk virksomhed med betalingserklæring, og så slipper du for alt bøvlet, som gælder for de to andre muligheder. Der er dog også en grund til, at betalingserklæring er så meget nemmere. Det kræver nemlig, at virksomheden er gældfri, hvorfor det ikke altid er en mulig løsning for den pågældende virksomhed.

Er din virksomhed gældfri, kan du dog med fordel læse videre.

Sådan lukker du din virksomhed med betalingserklæring

Men hvordan gør du så? Nedlukning med betalingserklæring er på alle måder den nemmeste og billigste løsning, men det er ikke ensbetydende med, at det er hurtigt overstået. Du kan få et overblik over hele processen her:

  1. Ejerne bliver enige om, at de ønsker at lukke virksomheden med betalingserklæring.
  2. Der bliver lavet en opgørelse over virksomhedens skattepligtige indkomst for ophørsperioden. Denne periode strækker sig fra starten af regnskabsåret til tidspunktet for nedlukningen.
  3. Når opgørelsen for ophørsperioden er færdig, indberettes skat og moms for samme periode.
  4. Mangler virksomheden at betale skat, moms eller afgifter, skal dette gøres nu.
  5. Når alle udeståender er betalt, skal virksomheden afmeldes for A-skat og moms.
  6. Herefter skal en anmodning om skattekvittance indsendes til SKAT. Denne bekræfter, at virksomheden ikke har udestående gæld.
  7. Når ejerne modtager skattekvittancen, vil betalingserklæringen også følge med. Denne skal udfyldes og underskrives.
  8. Når begge dokumenter er udfyldt og underskrevet, skal de sendes til Erhvervsstyrelsen, der registrerer, at virksomheden nu er lukket.

Få hjælp til at lukke virksomhed

Det vil altid være en omfattende opgave at skulle lukke sin virksomhed – også selvom man vælger den nemmeste løsning, som er betalingserklæring. Du kan dog få hjælp til at håndtere hele nedlukningen fra start til slut. Luk virksomhed med Legal Desk ved at udfylde en formular, betale og underskrive. Dine svar bliver brugt til at generere alle de nødvendige dokumenter, hvorefter Legal Desk står for at håndtere hele processen samt orientere dig undervejs, når der er noget, du skal tage stilling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Du kan måske også lide
SWOT-analyse - Download gratis skabelon

SWOT-analyse med gratis skabelon

Det effektive analyseredskab, SWOT-analysen er et velkendt analyseredskab i erhvervslivet og på diverse uddannelser, og analysen er effektiv og simpel at give sig i kast med. I denne artikel kan du læse mere om hvordan man benytter en SWOT-analyse, og dertil kan du til sidst downloade en gratis Word-fil med en skabelon.
Lyt til de ti bedste erhvervspodcast i Danmark

De ti bedste danske erhvervspodcasts

Podcasts er efterhånden udbredt hos mange danskere. Dette skyldes, at man kan lytte på de fleste digitale enheder, hvor som helst, når som helst. I denne artikel kigger vi på de ti bedste erhvervspodcasts med dansk tale.
Citater om ledelse og iværksætteri

Citater om ledelse og iværksætteri

Som iværksætter eller leder kan man sommetider opleve motivationsmangel, eller også er man drevet af motiverende citater, for at gøre sit bedste og udvikle sig. Vi har samlet nogle motiverende citater i denne artikel, som du kan tage til dig.
TOWS-analyse - Gratis Word skabelon til download

TOWS-analyse med gratis skabelon

TOWS-analysen er en overbygning på SWOT-analysen, og kan benyttes til at finde frem til en virksomheds strategiske udviklingsmuligheder. I denne artikel gennemgår vi analysen og metoden. Dertil kan du til sidst downloade en gratis skabelon, som du nemt kan udfylde i Microsoft Word.