Sponsoreret

lør, 05 aug 2023

Bliv klar til dit nye job med det rigtige jakkesæt: 3 gode råd

Har du landet din nye drømmestilling? Måske det betyder nye krav til din påklædning. Tankerne om, hvordan du bedst tager dig ud på din første dag, kan allerede være begyndt at summe. Nogle finder en ekspert i vennegruppen, de kan tage med på shopping. Andre læser med her. 

Pasform og snit 

Et godt jakkesæt passer upåklageligt. Derfor kan det være en fordel at investere lidt ekstra og gå efter et skræddersyet jakkesæt. På den måde er du sikker på, at sættet fremhæver dig på bedste vis. 

Så findes der ikke noget som lidt for lange bukseben, en talje, der strammer eller er for løs, samt ærmer, der er lidt lange. 

Og husk, at du altid kan få tilpasset dit sæt hos skrædderen, hvis der bliver behov for at lægge op eller ned, ind eller ud. Brug gerne den mulighed og vis pasformen største respekt. Så kommer du langt. 

Farve og stofkvalitet 

Farven på et godt sæt til arbejde er afgørende

Reglen er: Gå aldrig efter sort. Det hører sig til bestemte lejligheder. Gå altid efter mørkeblå i forskellige nuancer. Det er en sikker klassiker på arbejdspladsen. 

Du kan også være modig og peppe dit jakkesæt op i en grå eller let grøn kvalitet. Nuancerne er stadigvæk klassiske, men mere vovede. Her er et godt råd altid at overveje konteksten nøje.

Nogle arbejdspladser vil være et perfekt match til en mere kreativ tilgang.  

Slips og herresko 

Slipset har været på retræte i en årrække.

Men det kan være ved at ændre sig. Hvis du har mod på det, kan du med fordel lege med udtrykket på et slips. Dét fra mere konservative, enkle farver og kvaliteter til fine mønstre. Husk altid at tilpasse sættet stemningen og din arbejdsopgave. 

Vil du gerne have, at dit slips skal være en samtalestarter eller en lille detalje?

En anden vigtig accessory er dine sko.

Sko er en detalje, som virkelig kan sætte prikken over i'et. Råd nummer et er derfor altid at være opmærksom på dit fodtøj, når du iklæder dig et smukt jakkesæt. For det meste vil sættet kalde på en klassisk, italiensk herresko. 

Andre læser også

Antallet af unge uden job og uddannelse er stagneret 6,3 procent af de 15 til 24-årige havde hverken job eller uddannelse i 2023. De... Læs mere
Valgplakater fik kort levetid i København før gerningsmænd rev dem ned Der er tale om plakater fra partier som Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Mod... Læs mere
Messerschmidt vil forlade klimaloven i dag hvis ministeren ønsker det Hvis klimaminister Lars Aagaard er træt af DF i aftalen om klimaloven, er Messe... Læs mere
SF erkender: Plan om Kosovo-fængsel er en dårlig ide Forsøget på at leje fængselspladser i Kosovo er fortsat besværet, og nu er d... Læs mere
Partier opfordrer DF til at forlade klimalov efter trussel Dansk Folkeparti skal være velkommen til at forlade klimaloven, for de bidrager... Læs mere