Annonce

Annonce

Teaterbestyrelse afviser at politianmelde Jon Stephensen

Moderaternes kulturordfører Jon Stephensen møder pressen
Moderaternes kulturordfører Jon Stephensen møder pressen (Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Bestyrelsen for teateret Aveny-T har besluttet ikke at politianmelde tidligere teaterchef Jon Stephensen trods anklager om forfalsket underskrift.

Det oplyser kommunikationsansvarlig Benjamin Rud Elberth pĂĽ vegne af en samlet bestyrelse.

– Vi har efter rĂĽdgivning fra to uvildige advokater og for ikke at komplicere hele sagsforløbet mellem teateret og Jon Stephensen valgt ikke at politianmelde, lyder det.

Bestyrelsesformanden for Aveny-T, Henning Dyremose, har i februar fortalt, at fyringen af Jon Stephensen i maj sidste ĂĽr blandt andet skyldtes, at han havde forfalsket en af teaterets bestyrelsesmedlemmers underskrift.

Det skulle ifølge Børsens oplysninger vÌre sket, da han var teaterchef i 2017.

Jon Stephensen, som i dag er folketingsmedlem for Moderaterne, nĂŚgter at have forfalsket en underskrift og har anlagt en injuriesag mod Henning Dyremose.

ForÌldelsesfristen for simpelt dokumentfalsk er fem ür ifølge straffelovens bestemmelser for forÌldelse.

Beskyldningen om, at Jon Stephensen skulle have forfalsket en underskrift, er ogsĂĽ kommet fra en anonym medarbejder, som ved hĂŚndelsen angiveligt lavede en lydoptagelse.

Den er efterfølgende blevet offentliggjort af Børsen.

Det er dog ikke den eneste anklage mod Jon Stephensen, som har vĂŚret i spidsen for Aveny-T siden 2011 frem til fyringen i maj sidste ĂĽr.

Blandt andet har Jon Stephensen ifølge Ekstra Bladet brugt teaterets penge pü en Airbnb-lejlighed, mens han fik renoveret sin egen bolig i KartoffelrÌkkerne i København.

Bestyrelsesformand Henning Dyremose har til Børsen sagt, at han ikke kendte til, at teatret betalte huslejen.

Jon Stephensen derimod mener, at der var lavet en aftale om, at teateret skulle betale huslejen. Han erkender dog overfor DR, at han ikke har betalt skat af beløbet, hvilket loven ellers foreskriver.

Den tidligere teaterchef bliver ogsü beskyldt for at have ødelagt to kunstvÌrker af en kunstner, som nu krÌver op mod 500.000 kroner i erstatning.

Desuden er en stribe tidligere skuespillere og ansatte fra teaterbranchen stüet frem og har fortalt om, hvordan Jon Stephensen har opført sig grÌnseoverskridende.

Aveny-T’s bestyrelse har sat gang i en større undersøgelse af diverse bilag og kontrakter, som Jon Stephensen har været ansvarlig for i sin tid som teaterchef.

/ritzau/

Annonce

Annonce

Annonce