Annonce

Annonce

Annonce

Texas får lov til at beholde omstridt barriere ved Mexico

US judge orders Texas to remove floating border buoys

Den amerikanske delstat Texas behøves alligevel ikke straks at fjerne en omstridt vandbarriere bestående af bøjer på floden Rio Grande mellem Mexico og USA.

Det har en amerikansk appeldomstol torsdag afgjort, skriver nyhedsbureauet AFP.

En amerikansk dommer beordrede ellers onsdag Texas til at fjerne barrieren, som blev sat op i juli for at afskrække migranter fra at krydse floden.

Delstatsregeringen i Texas indgav umiddelbart efter dommerens ordre en appel. Den har midlertidigt har sat en bremser for ordren, om at bøjerne skulle fjernes senest den 15. september.

– Denne kamp er ikke slut. Den er kun lige begyndt, skriver den republikanske guvernør i Texas Greg Abbott på det sociale medie X, der tidligere er kendt som Twitter.

Dommeren begrundede onsdag den nu bremsede ordre med, at skaden fra barrieren er “øjeblikkelig og vedvarende”, med henvisning til, at “den belaster forholdet mellem USA og Mexico” og “truer menneskeliv og svækker den frie og sikre navigation”.

Derudover lød ordren også på, at Texas’ myndigheder ikke måtte “bygge nye eller placerer yderligere bøjer, blokader eller konstruktioner af enhver art på Rio Grande-floden”.

Delstatsregeringen i Texas’ beslutning om at opsætte vandbarrieren på Rio Grande har vakt opsigt fra flere sider – heriblandt præsident Joe Bidens administration.

Det amerikanske justitsministerium lagde i juli sag an mod Texas og anklagede delstaten for med barrieren at sætte søfarten, den offentlige sikkerhed og humanitære forhold på spil.

I august oplyste Mexicos udenrigsministerium, at landets myndigheder havde fundet et lig af en person viklet ind i den omstridte vandbarriere.

Den flydende barriere er en af flere strategier, Texas’ guvernør Greg Abbott har iværksat for at afskrække migranter fra at krydse grænsen. Foruden vandbarrieren, er der også opsat pigtrådshegn langs floden.

Abbotts metoder til at holde immigranter fra at krydse floden er kommet under øget bevågenhed.

Det skete blandt andet efter, at en intern mail fra en medarbejder i juli påstod, at myndighederne i Texas var blevet beordret til at skubbe migrantbørn tilbage i floden og nægte vand til migranter i ekstrem varme.

/ritzau/AFP

Annonce

Annonce

Annonce

})