Annonce

Annonce

Annonce

Tidlige tegn på alkoholproblemer

Hvis du har et stort alkoholforbrug, vil der ofte være tegn på problemet. Symptomerne kan være mere eller mindre tydelige, men ofte udvikler de sig gradvist og bliver værre. 

Kroppen er rigtig god til at tilpasse sig alkoholindtaget, hvilket betyder at man har behov for mere at drikke, hvis alkoholproblemet fortsætter. 

Derfor er det vigtig at handle hurtigst muligt, så det ikke udvikler sig til et større problem.

Her er nogle af de mest almindelige tegn på alkoholproblemer, som opstår tidligt.

Angst og irritabilitet

Når man begynder at blive afhængig af alkohol, så udvikler kroppen et behov for at indtage alkohol så ofte som muligt. De dage, hvor man ikke indtager alkohol, kan man blive ramt af angst, stress og irritabilitet. Disse følelser går ofte væk, så snart man får noget at drikke igen.

Svært ved at sove

Folk med et begyndende alkoholmisbrug har ofte også søvnproblemer. Kroppens system bliver forstyrret af alkoholen, hvilket kan gå ind og ændre på ens søvnmønster. 

Problemer med venner og familie

Når ens indtag af alkohol bliver bemærkelsesværdigt for dem omkring en, så kan de godt begynde at kommentere og stille spørgsmål ind til, hvor meget man drikker. Dette kan lede til uenigheder og skænderier med ens nærmeste, fordi man ofte er i benægtelse omkring ens misbrug. 

Økonomiske problemer

En person, som har et stort alkoholforbrug, kan hurtig komme til at bruge rigtig mange penge på at drikke. Det kan være penge, som de faktisk slet ikke har råd til at bruge, hvilket kan lede til økonomiske problemer. 

Problemer på ens arbejdsplads

Når man har problemer med alkohol, så kan man komme til at negligere ens daglige gøremål som for eksempel arbejde eller skolegang. Det kan hænde, at man kommer påvirket på arbejde, melder sig syg på grund af tømmermænd, eller at man har svært ved at koncentrere sig på grund af abstinenser.

Hvis du kan genkende en eller flere af ovenstående symptomer, så er det et tegn på, at du skal søge hjælp. Få hjælp til at blive alkoholfri ved hjælp af afrusning, og modtag de nødvendige værktøjer til at styre dine abstinenser.

Annonce

Annonce

Annonce

})