Annonce

Annonce

Tommy Ahlers udnævnes til adjungeret professor på DTU

Iværksætter og investor Tommy Ahlers er blevet udnævnt til adjungeret professor på DTU. Han håber at kunne inspirere til mere samarbejde mellem forskning og erhvervsliv. Foto: Carl Johan Holmboe Dahl
Iværksætter og investor Tommy Ahlers er blevet udnævnt til adjungeret professor på DTU. Han håber at kunne inspirere til mere samarbejde mellem forskning og erhvervsliv. Foto: Carl Johan Holmboe Dahl

Pressemeddelelse

16.3.2023 08:00:00 CET | DTU – Danmarks Tekniske Universitet

DTU styrker sammenhængen mellem forskning og erhvervsliv gennem udnævnelsen af den tidligere uddannelses- og forskningsminister, iværksætter og investor Tommy Ahlers.

DTU udnævner iværksætter og investor Tommy Ahlers som ny adjungeret professor. Udnævnelsen sker for at understøtte sammenhængen mellem forskning og erhvervsliv og indfri det potentiale, som ny teknologi har for at løse de store udfordringer, som samfundet står overfor. 

”Jeg vil bruge den stemme, jeg har som iværksætter og tidligere politiker til at bane vejen for flere samarbejder mellem universitetet og erhvervslivet,” siger Tommy Ahlers, der foruden en baggrund som uddannelses- og forskningsminister har flere succesfulde teknologivirksomheder bag sig. I dag investerer han i grønne startups, der bygger på forskningsbaseret teknologi.

”Hvad er afgørende for at lykkes med at få flere fra den akademiske verden til at starte deres egen virksomhed? Det er noget af det, jeg glæder mig til at involvere mig i. Jeg vil også arbejde for, at investorer og andre, der ikke har den store berøring med DTU, får øjnene op for de muligheder, som DTU ligger inde med,” siger Tommy Ahlers.

I forvejen bidrager Ahlers med sin politiske indsigt og erfaring fra iværksætteri som rådgiver for forskningscentret DTU Entrepreneurship. Han sidder i centrets advisory board, der fungerer som sparringspartner for centrets ledelse. Han er også initiativtager til en masterclass på DTU inden for grøn teknologi målrettet investorer og iværksættere, og så har han det seneste årti fungeret som gæsteforelæser på iværksætterkurset DTU X-Tech.

”Tommy Ahlers forstår at oversætte forskningsresultater til løsninger i praksis. Han spiller en vigtig rolle som forbillede for DTU’s studerende og forskere og som foregangsmand for ledere i erhvervslivet, der ønsker dialog og samspil med DTU. Tommy Ahlers er et stærkt aktiv for DTU. Med det adjungerede professorat ser jeg frem til at kunne trække mere på ham,” siger professor og centerleder Jes Broeng, DTU.

Siden 2000 har ansatte og studerende på DTU stiftet 844 virksomheder, hvoraf 60% stadig er i drift. I 2022 stod DTU fadder til 74 nye startups.

Tommy Ahlers

• 2022-PT: Stifter og partner, Look Up Ventures

• 2019-2021: Medlem af Folketinget

• 2018-2019: Uddannelses- og forskningsminister

• 2015-2018 Investor og forskellige bestyrelsesposter

• 2010-2015: CEO, Podio

• 2009-2010: Head of LBS, Vodafone og CEO, Wayfinder Systems

• 2004-2009: Stifter og CEO, Zyb.com

• 2001-2004 Konsulent og projektleder, McKinsey

• 2001: Uddannet jurist

Titlen som adjungeret professor er en hæderstitel, der tildeles personer, som har kvalifikationer på højt fagligt niveau.

Tommy Ahlers tiltrædelsesforelæsning finder sted torsdag 4. maj 2023 kl. 15:00 på DTU. Yderligere informationer vil blive annonceret på DTU.dk.

Annonce

Annonce

Annonce