Topledere

tor, 16 mar 2023

Københavns Universitet henter ny universitetsdirektør i Københavns Kommune

Søren Munk Skydsgaard. Universitetsdirektør på Københavns Universitet fra 1. maj 2023

Pressemeddelelse

16.3.2023 15:41:13 CET | Københavns Universitet

Søren Munk Skydsgaard overtager 1. maj stillingen som universitetsdirektør efter Jesper Olesen og vender dermed tilbage til sit universitet, hvor han i 1998 blev cand.polit.

Bestyrelsen på Københavns Universitet har besluttet at ansætte Søren Munk Skydsgaard som ny universitetsdirektør fra 1. maj.

En moderne topleder med forståelse for universitetet

Søren Munk Skydsgaard kommer fra stillingen som ressourcedirektør i Socialforvaltningen i Københavns Kommune. Han har tidligere været økonomidirektør i Fødevarestyrelsen og blandt andet kontorchef i Styrelsen for Forskning og Innovation og souschef i Udenrigsministeriets Innovationskontor.

- Søren Munk Skydsgaard er en moderne topleder, der fremstår motiverende, tillidvækkende og relationsskabende. Han har en klart teambaseret indstilling og tilgang til arbejdet med både driftsfunktioner og strategiske og innovative udviklingsopgaver, udtaler indstillingsudvalgets formand, rektor Henrik C. Wegener, og fortsætter:

- Søren fremlagde ved samtalerne på overbevisende måde sine refleksioner og vurderinger, blandt andet i forhold til løsning af en meget vanskelig universitetsbaseret case, hvor han demonstrerede en præcis og nærmest udtømmende forståelse af opgaver og vilkår i funktionen som universitetsdirektør, og jeg ser derfor meget frem til samarbejdet med ham.

Ansvar for budget på 10 milliarder

Søren Munk Skydsgaard, der på Københavns Universitet bliver ansvarlig for et budget på næsten 10 milliarder kroner, har som ressourcedirektør i kommunens socialforvaltning haft ansvar for forvaltningens administrative opgaver, der dækker økonomistyring, HR og organisationsudvikling, digitalisering, jura, indkøb, bygningskapacitet og politikudvikling.

- Københavns Universitet er en af de vigtigste og mest meningsfulde institutioner i vores samfund. Universitetet står foran en stor administrativ reform og ny strategiperiode, og jeg ser frem til at være med til at præge udviklingen og realisere de visioner, som ligger her, udtaler den kommende universitetsdirektør og fortsætter:

- Jeg glæder mig også til at lære universitetet at kende indefra og ikke mindst til samarbejdet med mange nye kolleger på tværs af universitetet. Og – som en kæmpe sidegevinst – til at få nye indsigter i mødet med forsknings- og uddannelsesmiljøer på alle de forskellige felter. 

Rektor og de to prorektorer udgør sammen med universitetsdirektøren universitetets øverste daglige ledelse. Søren Munk Skydsgaard afløser Jesper Olesen, som har været universitetsdirektør siden 2015 og ikke har ønsket at forlænge sin ansættelse på Københavns Universitet.

CV for Søren Munk Skydsgaard

Søren Munk Skydsgaard er 53 år, er gift og har to børn på henholdsvis 18 og 20 år og bor på Østerbro.

ERHVERVSERFARING

JAN 2018 – APR 2023
Ressourcedirektør i Socialforvaltningen, Københavns

Kommune

JAN 2014 – DEC 2017
Økonomidirektør i Fødevarestyrelsen, Miljø- og Fødevareministeriet

SEP 2008 – DEC 2013
Kontorchef/administrationschef i Styrelsen for Forskning

og Innovation, Uddannelses- og Forskningsministeriet

FEB 2007 – AUG 2008
Strategikonsulent (manager), Deloitte Consulting

SEP 2005 – JAN 2007
Souschef, Udenrigsministeriets Innovationskontor

SEP 2002 – AUG 2005

Chef for handelsafdelingen, ambassadesekretær, Ambassaden Washington

DEC 1997 – AUG 2002
Udenrigsministeriet: fuldmægtig (EU-koordination) og senest sektionschef i Danmarks Eksportråds kommunikationsafdeling

UDDANNELSE

1998

Cand.polit., Københavns Universitet

1995
Certificat d’Études Politiques, Institut d’Études Politiques de Paris

Andre læser også

Antallet af unge uden job og uddannelse er stagneret 6,3 procent af de 15 til 24-årige havde hverken job eller uddannelse i 2023. De... Læs mere
Valgplakater fik kort levetid i København før gerningsmænd rev dem ned Der er tale om plakater fra partier som Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Mod... Læs mere
Messerschmidt vil forlade klimaloven i dag hvis ministeren ønsker det Hvis klimaminister Lars Aagaard er træt af DF i aftalen om klimaloven, er Messe... Læs mere
SF erkender: Plan om Kosovo-fængsel er en dårlig ide Forsøget på at leje fængselspladser i Kosovo er fortsat besværet, og nu er d... Læs mere
Partier opfordrer DF til at forlade klimalov efter trussel Dansk Folkeparti skal være velkommen til at forlade klimaloven, for de bidrager... Læs mere