Årsregnskab

tir, 20 jun 2023

2022 blev endnu et rekordår for Element Logic

Adm. direktør for Element Logic Danmark, Nikolaj Bjørn Eriksen

Pressemeddelelse

20.6.2023 08:17:41 CEST | Element Logic

Teknologivirksomheden Element Logic fordoblede sin omsætning for andet år i træk i 2022. Det viser koncernens nyligt offentliggjorte 2022-regnskab. Også for Element Logic Danmark bød 2022 på markant vækst, og 2023 tegner lige så lovende.

490 millioner euro. Så meget omsatte lagerautomationsspecialisten Element Logic for i 2022. Det viser koncernens 2022-årsregnskab. Det er en justeret omsætningsvækst på mere end 100 procent i forhold til 2021.*

Koncernchef Dag-Adler Blakseth peger på tre grunde til, at Element Logic atter kan fejre en fordobling af omsætningen.

"For det første opererer vi i et marked med generelt stærk vækst. For det andet har vi dedikerede og strategisk orienterede teams. Og for det tredje leverer vi gode løsninger uden lange leveringstider," siger Dag-Adler Blakseth, der var med til at stifte Element Logic i 1985.

Af andre nøgletal for 2022 kan fremhæves en EBITDA på 57,5 millioner euro, et ordinært overskud efter skat på 27,7 millioner euro og en kontantbeholdning ved udgangen af 2022 på 37,4 millioner euro.

Også stor vækst i Danmark

Også i Danmark var 2022 præget af travlhed og vækst, viser det selvstændige regnskab for Element Logic Danmark, der har til huse i Odense.

Her voksede bruttofortjenesten til 68,005 mio. kr. i 2022 mod 58,738 mio. kr. i 2021. Årets resultat landede på 24,708 mio. kr. mod et tilsvarende resultat på 31.384 mio. kr. i 2021.

”Årsregnskabet for 2022 understreger, at vi er en virksomhed i fortsat vækst. Og at vi samtidig i 2022 kanaliserede en del af overskuddet tilbage i koncernen, så vi kan fortsætte koncernens meget positive udvikling både lokalt og globalt,” siger Nikolaj Bjørn Eriksen, administrerende direktør i Element Logic Danmark.

Højt aktivitetsniveau fortsat i 2023

Han hæfter sig desuden ved, at aktivitetsniveauet i Danmark er vokset yderligere i 2023, blandt andet med flere store lukkede ordrer i første kvartal.

”Vi oplever et fortsat meget dynamisk marked. Vi har et godt miks af B2C, e-handel og B2B kunder, hvor det at sikre arbejdskraft, effektive og lønsomme leveringer samt ikke mindst få bedst mulig pladsudnyttelse af lageret er vigtige komponenter. At styrke deres interne logistik er en meget vigtig konkurrenceparameter,” siger Nikolaj Bjørn Eriksen.

Trods det høje aktivitetsniveau opnåede Element Logic Danmark for andet år i træk en Great Place to Work-certificering og dermed en anerkendelse af virksomhedens kultur og ledelse.

Fra ét til tre kontinenter

Et vigtigt skridt for Element Logic i 2022 var at krydse Atlanten.

2022 blev således året, hvor Element Logic gik fra at være en europæisk virksomhed til en global spiller. I marts sidste år opkøbte Element Logic således den amerikanske virksomhed SDI Industries - en leverandør af nøglefærdige automatiserings- og sorteringsløsninger. Med opkøbet af SDI udvidede Element Logic til 8 nye lokationer i USA og Latinamerika.

"Opkøbet af SDI Industries var en vigtig milepæl for os. Vi er kommet ind på det attraktive amerikanske marked sammen med en stærk partner, der accelererer vores vækststrategi og passer godt til os," siger Dag-Adler Blakseth.

For nylig blev Element Logic listet blandt de 20 bedste systemleverandører i verden af det amerikanske magasin Modern Materials Handling.

Kontinuerlig søgen efter smartere løsninger

Som teknologivirksomhed er Element Logic nødt til konstant at udvikle sig. I 2022 tilføjede koncernen derfor nye ekspertiser og ny kapacitet til teamet. En vigtig milepæl var opkøbet af den tyske softwarevirksomhed S&P Computersysteme - en førende leverandør af IT-løsninger inden for intralogistik.

"Med S&P Computersysteme på vores hold øger vi vores kompetencer og kapacitet til at innovere, integrere og forbinde hardware- og softwareløsninger. Det er nøglen til, at vi kan fortsætte med at udvikle og tilbyde vores kunder de bedste løsninger," slutter Dag-Adler Blakseth.

* Element Logics 2021-resultat var baseret på de norske regnskabsregler (NGAAP), mens 2022-tallene er i henhold til de internationale regnskabsregler (IFRS).

Andre læser også

Løkke erkender at have gennemført skadelig politik for havmiljøet Lars Løkke foreslår redningsplan for havmiljøet i EU og erkender, at egen lan... Læs mere
Ryanair-topchef er klar til at sænke priser for at fylde fly Ryanair har tjent rekordmeget i 2023/2024. Sommerpriser er afhængige af bestill... Læs mere
Tidligere DF-profil vil i byrådet i Kolding for partiet Moderaterne Vi flytter os alle sammen gennem livet, siger Jørn Dohrmann, der har skiftet DF... Læs mere
Nyt lavpunkt: Venstre får laveste Voxmeter-måling hidtil I en ny meningsmåling, Voxmeter har foretaget for Ritzau, står Venstre til at ... Læs mere
Minister vil gøre landbrugsjord til skov som en del af trepart Klimaminister Lars Aagaard (M) vil slå to fluer med et smæk, når landbrugets ... Læs mere