Årsregnskab

ons, 29 mar 2023

Bornholms Tidende vender flere års underskud til overskud

Bornholms Tidende vender flere års underskud til overskud

Pressemeddelelse

29.3.2023 05:55:00 CEST | Bornholms Tidende

Det er lykkedes Bornholms Tidende at komme ud af 2022 med sorte tal på bundlinjen efter flere år med millionunderskud. Det kom frem tirsdag på avisens generalforsamling.

2022 var et hårdt år for lokalavisen. Ukrainekrigen og den deraf følgende energi- og forbrugerkrise påvirkede markedet for annoncer og avisabonnementer på Bornholm negativt. 

Alligevel kommer Bornholms Tidende ud af 2022 med et overskud på 98.661 kroner efter skat. Renser man resultatet for ekstraordinære udgifter og indtægter er den rene drift forbedret med 4 millioner kroner fra 2021 til 2022, oplyser avisen på tirsdagens generalforsamling. 

Den store ændring er en følge af Bornholms Tidendes omlægning i 2021, hvor selskabet gennemførte en omorganisering med øget fokus på abonnementer, værdiskabende lokaljournalistik, digital omstilling og overskudsgivende produkter. 

Som følge heraf har Tidende i 2022 stoppet distributionen af tilbudsaviser, effektiviseret distributionsforretningen, sammenlagt ugeavisen Bornholm med dagbladet Bornholms Tidende, effektiviseret al produktion og udviklet abonnementsforretningen. Det har skabt markant færre udgifter og øget omsætningen på både annoncer og abonnementer i og på dagbladet.

- Vi er meget stolte af den turn around, vi har sat i søen på Bornholms Tidende. Det har været en kæmpe ændring for bude, sælgere, administration og redaktion. Det har krævet en stor indsats fra alle, og det giver nu et nødvendigt positivt resultat, siger bestyrelsesformand Peter Brandt Koefoed om året, der er gået.

Han fremhæver, at specielt annoncører og abonnenter har æren for Bornholms Tidendes positive resultat.

- Æren for det gode resultat skyldes i den grad, at abonnenterne trods forbrugerkrisen har stået last og brast med Tidende, og annoncørerne fortsat bruger Bornholms dagblad på print og net til at kommunikere med kunderne på Bornholm, siger formanden.

Bornholms Tidende har i 2022 tabt i alt 162 betalende abonnenter svarende til et fald på 2,7 procent. Det er en markant opbremsning i forhold til de seneste 14 års fald på gennemsnitligt 500 abonnenter pr. år. Samtidig har 2022 budt på en mærkbar vækst i den digital brug af Tidende.dk og en øget efterspørgsel på kombi-weekendabonnementet med fuld digital adgang hele ugen og den store weekendavis leveret i aviskassen om lørdagen.

- Det har været en stor omstilling for alle på og omkring Tidende, som langtfra har været nem eller er slut. Den markant bedre drift er et resultat af indsatsen, som vi er rigtig stolte af, siger chefredaktør og direktør Kristoffer Gravgaard.

Bornholms Tidende er primært ejet af Fonden Bornholms Tidende, der tirsdag besluttede at lade overskuddet blive i selskabet med henblik på konsolidering. 

Andre læser også

Løkke erkender at have gennemført skadelig politik for havmiljøet Lars Løkke foreslår redningsplan for havmiljøet i EU og erkender, at egen lan... Læs mere
Ryanair-topchef er klar til at sænke priser for at fylde fly Ryanair har tjent rekordmeget i 2023/2024. Sommerpriser er afhængige af bestill... Læs mere
Tidligere DF-profil vil i byrådet i Kolding for partiet Moderaterne Vi flytter os alle sammen gennem livet, siger Jørn Dohrmann, der har skiftet DF... Læs mere
Nyt lavpunkt: Venstre får laveste Voxmeter-måling hidtil I en ny meningsmåling, Voxmeter har foretaget for Ritzau, står Venstre til at ... Læs mere
Minister vil gøre landbrugsjord til skov som en del af trepart Klimaminister Lars Aagaard (M) vil slå to fluer med et smæk, når landbrugets ... Læs mere