Årsregnskab

tor, 22 jun 2023

Bryggeriet Harboe taber millioner trods prisstigninger

Harboes Bryggeri A/S generalforsamling (Mathias Eis/Ritzau Scanpix)

Lige som mange andre selskaber har bryggeriet Harboe været hårdt medtaget af stigende priser på energi, fragt og emballage det seneste år.

De højere udgifter har været medvirkende til, at bryggeriet tabte godt 4,3 millioner kroner i sit seneste regnskabsår.

Det fremgår af det skæve regnskab for 2022/2023.

Bryggeriet forsøgte ellers midtvejs at vende underskud til overskud ved at hæve priserne på øl og sodavand, men det var ikke nok.

Resultaterne har i en periode været svingende for det danske bryggeri, der er det tredjestørste målt på omsætning her i landet.

De seneste fem år har således budt på underskud på op til 32 millioner kroner samt overskud på mere end fem millioner kroner.

Harboe kan derimod glæde sig over, at selskabet formåede at løfte omsætningen med 14 procent til i alt 1,6 milliarder kroner i perioden.

Bryggeriet var ved regnskabsårets begyndelse klar over, at det ville blive et vanskeligt år.

Derfor gik man i tæt dialog med sine kunder om, at det var nødvendigt at hæve priserne på produkterne, siger direktionen i regnskabet.

- Gennemførte prisstigninger og øget forretningsomfang betød, at vi efter et første halvår med negative resultater igen i 2. halvår begyndte at få sorte tal på bundlinjen, lyder det.

- Desværre kom effekten så sent, at vi ikke kunne nå at indhente det, vi tabte i starten af året, men det viser dog, at vi atter er på rette vej.

Harboe står blandt andet bag Harboe Pilsner og en række farverige sodavand med forskellig smag.

Sidste år lancerede bryggeriet nye designs på hele porteføljen, og det er tilsyneladende modtaget positivt hos forbrugerne, lyder det i regnskabet.

- Designændringen er sket som led i vores strategiske mål om at komme tættere på forbrugerne og skabe øget opmærksomhed om Harboe, om vores produkter og værdier, siger direktionen.

/ritzau/

Andre læser også

Trods erkendelse og ekstra penge står regeringen fast på store bededag Statsminister erkender, at hun undervurderede modstand mod store bededag, men vi... Læs mere
Salget af børneudstyr får Røde Kors’ genbrugsforretning til at vokse I 2023 havde Røde Kors Genbrug en indtjening på 107 millioner kroner. Det er i... Læs mere
Mette F.: Ukraine kan bruge danske våben på russisk territorium Våben, som Danmark har doneret til Ukraine, må bruges på russisk jord, hvis d... Læs mere
Medie: Siemens overvejer at fyre 550 i Danmark Ifølge Bloomberg News har Siemens Gamesa planer om en større fyringsrunde, der... Læs mere