Årsregnskab

ons, 24 maj 2023

JORTON afslutter 2022 med sorte tal og historisk ordrebeholdning

Allan Harbo, adm. direktør i JORTON

Pressemeddelelse

24.5.2023 08:35:43 CEST | JORTON A/S

JORTON kom ud af 2022 med et skuffende resultat på blot 7,7 mio. DKK. Aktivitetsniveauet er dog rekordhøjt og adm. direktør i JORTON Allan Harbo er optimistisk for 2023, hvor både bundlinjen og aktivitetsniveauet forventes at stige.

2022 har været et specielt år for hele byggebranchen og med flere udfordringer end forventet. Da man trådte ind i året, var det med en del optimisme. Pandemien var overstået og alle så frem til en mere ”normaliseret” hverdag i byggeriet. Men krigen og pandemiens følgevirkninger skabte nye udfordringer, og disse har sammen med ærgerlige nedskrivninger påvirket JORTONs resultat for 2022, der trods sorte tal, skuffer direktøren:

- Vi har ikke været forskånet det uvejr, som har raset over byggebranchen. Særlig de stigende materialepriser ramte os og gjort et indhug i vores indtjening. Mange samarbejdspartnere har også søgt at polstre sig i disse usikre tider, hvor de daglige konkurser har påvirket alle. Markedet har mildest talt været præget af nervøsitet gennem hele året, fortæller Allan Harbo, adm. direktør i JORTON. Han fortsætter:

- Vi må konstatere, at en konkurs ved en leverandør tilbage i 2021 også har trukket sine spor i 2022. Konkursen har forårsaget en sammenpresset tidsplan, idet JORTON har været fast besluttet på at aflevere byggeriet til den aftalte tid. Det har resulteret i ekstra omkostninger til forcering og ændring af arbejdsgange.

Højt aktivitetsniveau

2022 blev igen et år, hvor den positive udvikling i aktivitetsniveauet fra tidligere år fortsatte hos JORTON og omsætningen nåede 1.426 mio. DKK. svarende til en vækst på 14% i forhold til 2021.

- Vi er godt tilfredse med aktivitetsniveauet og vi ser ind i et 2023 og 2024 med mange gode opgaver i vores pipeline. Faldet i det endelige resultat, som i 2022 nåede 7,7 mio. DKK. er vi naturligvis ikke tilfredse med, men JORTON er fortsat en sund virksomhed og vi er optimistiske for fremtiden, hvilket igen understøttes af en historisk flot ordrebeholdning og en stærk egenkapital, forklarer Allan Harbo.

En langsigtet plan for bæredygtighed

2022 har også været et år, hvor bæredygtighed igen har stået højt på byggeriets dagsorden. Også hos JORTON har 2022 været præget af nye grønne målsætninger baseret på videnskabelig dataindsamling:

- Snart ændres anbefalinger til krav og vi må alle gøre vores for at tage ansvar og være på forkant med udviklingen inden for bæredygtigt byggeri. I JORTON har vi brugt 2022 på at udforme vores nye bæredygtighedsstrategi, hvor vi som en af de første entreprenører tilsluttede os Science Based Target. I 2023 vil vi arbejde fokuseret på at nå alle vores delmål for nedsættelsen af vores CO2e-forbrug frem mod 2030. Vi har også sat os det mål, at bæredygtighed skal være noget, som alle medarbejdere i virksomheden tager del i. Det skal ikke være noget, vi trækker ned over hovedet på medarbejderne. Vi sidder alle i samme båd og vi skal derfor også ro i den samme retning, siger Allan Harbo og uddyber:

- Vi anser også, at dette arbejde vil bidrage positivt til vores samlede omsætning, da vores andel af f.eks. DGNB-projekter er stærkt stigende. Med de nye krav i bygningsreglementet, ser vi vores forarbejde som en god investering, der allerede nu bærer frugt.

- Selvom resultatet kunne være bedre, er vi optimistiske for fremtiden og vi er godt rustet til at løfte fremtidens komplicerede opgaver. Byggebranchen gennemgår store forandringer i disse år og vi er godt rustet til både at følge med og påvirke udviklingen, afslutter Allan Harbo.

Fakta om 2022 og 2023

JORTONs afsluttende resultat for 2022 blev på 7,7 mio. DKK.

Selskabets ordrebeholdning udgør ved indgangen til 2023 i alt 2.229 mio. DKK., hvilket er en stigning på 38% i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Af den samlede ordrebeholdning er 1.337 mio. DKK. til udførelse i 2023, hvilket er en stigning på 230 mio. DKK., svarende til en vækst på 20% i forhold til samme tidspunkt i 2022, hvor ordrebeholdningen var på 1.107 mio. DKK.

Ledelsens forventning til aktivitetsniveauet for 2023 ligger i størrelsesorden 1.500 mio. DKK. og et positivt resultat på ca. 35 mio. DKK.

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere