Andre nyheder

tir, 19 mar 2024

6 kvindelige og 56 mandlige kokke hædret med fransk michelinstjerne

- Der er for få kvinder i spidsen for køkkenerne på trods af, at de bliver flere og flere på kokkeskolerne og på restauranterne, sagde Michelinguidens direktør, Gwendal Poullennec, ved uddelingen af michelinstjerner til de franske restauranter. (Arkivfoto).
Patrick Hertzog/Ritzau Scanpix - Der er for få kvinder i spidsen for køkkenerne på trods af, at de bliver flere og flere på kokkeskolerne og på restauranterne, sagde Michelinguidens direktør, Gwendal Poullennec, ved uddelingen af michelinstjerner til de franske restauranter. (Arkivfoto).

Der var langt mellem de kvindelige køkkenchefer, da de bedste restauranter i Frankrig mandag blev hædret med michelinstjerner ved Michelinguidens årlige uddeling.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

I alt 62 restauranter blev tildelt mindst én stjerne. Blot seks af dem har en kvindelig køkkenchef i spidsen, hvilket ifølge nyhedsbureauet fortsat afspejler en branche, der er domineret af mænd.

Og det italesatte også Michelinguidens direktør, Gwendal Poullennec, på scenen.

- Der er for få kvinder i spidsen for køkkenerne på trods af, at de bliver flere og flere på kokkeskolerne og på restauranterne, sagde han.

- Det er en virkelighed, vi beklager, sagde han og tilføjede, at han fortsat håbede på "stærke initiativer til at fremme talentfulde unge kvinder".

En af de kvindelige køkkenchefer, der nu kan bryste sig af en af de eftertragtede stjerner, er Eugine Beziats fra restauranten Espadon, der beliggende på Ritz i den franske hovedstad, Paris.

Hun modtog anerkendelsen for restaurantens innovative afrikansk inspirerede madlavning.

- Forhåbentligt kan jeg med det her inspirere (andre kvinder, red.), men jeg har ikke svarene. Alle har en plads i mit køkken, så længde de lægger sig i selen, sagde hun efter tildelingen.

Efter årets uddeling af michelinstjerner til de franske restauranter, er der nu 30 restauranter i landet med tre stjerner, 75 med to og 534 med én.

En stor del af de restauranter, der mandag høstede en eller flere stjerner, blev belønnet for et bæredygtigt og lokalt køkken.

- Fransk gastronomi hænger ikke længere fast i fortiden. Der er en meget klar vægt på den lokale landbrugskultur, sagde Poullennec.

Uddelingen af michelinstjerner til de nordiske restauranter bliver i år afviklet i den 27. maj i den finske hovedstad, Helsinki.

For nuværende har 29 danske restauranter en eller flere af de eftertragtede stjerner.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Radikale vil sætte stopper for gasfyr efter stigning: En falliterklæring Martin Lidegaard kalder det "ubegribeligt", at regeringen bare trækker på skul... Læs mere
Jacob Kaarsbo dropper at hive DF i retten efter brug af citat Det bliver for dyrt og tidskrævende at føre en retssag sammenlignet med den mu... Læs mere
Vandværker er udsat for meget høj trussel fra cyberkriminalitet Der er meget høj trussel fra cyberkriminalitet mod vandværker, vurderer Center... Læs mere
Flyselskab politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for greenwashing KLM brugte betegnelser, der kunne vildlede forbrugerne, ved at kalde sine flyrej... Læs mere
Danske Bank straffet med millionbøde i Norge Danske Bank er idømt bøde på 50 millioner norske kroner for markedsmanipulati... Læs mere