Andre nyheder

tor, 25 apr 2024

Beredskab er nu overgået til normal drift efter brand i Børsen

Om morgenen tirsdag 16. april blev der meldt om brand i den historiske bygning i København, der var under renovering. Billeder fra dagen viser, hvordan flammerne hærgede Børsen.
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Om morgenen tirsdag 16. april blev der meldt om brand i den historiske bygning i København, der var under renovering. Billeder fra dagen viser, hvordan flammerne hærgede Børsen.

Siden flammerne sidste tirsdag hærgede Børsen i København, har Hovedstadens Beredskab arbejdet på højtryk.

Flammerne er blevet til gløder, der blusser op i ny og næ, og torsdag morgen er beredskabet igen overgået til normal drift.

Det oplyser operationschef i beredskabet Michael Møller til Ritzau.

- Børsen er ikke en stor belastning for os mere. Det er vores erfaring fra det sidste døgn, siger han.

Beredskabet har været ved brandstedet tre gange for at slukke små gløder det seneste døgn. Men ellers har skadeservice-firmaet Polygon overtaget arbejdet.

- Når skadeservice synes, det er mere end, hvad de har mandskab eller materiel til, så ringer de, og så triller vi ned, siger han.

Børsbygningen på Slotholmsgade 1 i Indre By i København bliver nu fra beredskabets side behandlet som alle andre adresser i hovedstaden.

Siden branden i Børsen brød ud tirsdag 16. april, har beredskabets andre normale aktiviteter såsom øvelser for mandskabet været sat på pause.

De er nu genoptaget.

Michael Møller kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvornår branden endeligt er slukket i Børsen.

Men han understreger, at beredskabet ikke "læner sig tilbage", men blot er overgået til normal drift.

Beredskabet trak første gang deres styrker hjem fra brandstedet mandag aften. Der gik dog ikke længe, før at de var tilbage igen med fuld mandskab.

Det var blandt andet på grund af, at der var blussende gløder i en træbjælke, der hænger sammen med den raske del af bygningen, som man fortsat kæmper for at bevare.

Tirsdag vurderede beredskabet på ny, at det var forsvarligt at overlevere brandstedet til skadeservice-firmaet.

Skadeservice har selv brandvagter til stede ved bygningen, der løbende sprøjter vand på gløder, der blusser op.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere
Finsk selskab vil overtage Topdanmark Det finske forsikringsselskab Sampo har fremlagt et tilbud om at købe alle akti... Læs mere