Andre nyheder

man, 11 mar 2024

Borgere har logget på TastSelv 2,3 millioner gange siden fredag

Den officielle åbningsdag for adgang til årsopgørelsen var mandag, men Skattestyrelsen åbnede for test allerede fredag aften. (Arkivfoto)
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Den officielle åbningsdag for adgang til årsopgørelsen var mandag, men Skattestyrelsen åbnede for test allerede fredag aften. (Arkivfoto)

Siden Skattestyrelsen åbnede for adgangen til årsopgørelsen for 2023 fredag aften, har borgere logget ind 2,3 millioner gange.

Det oplyser Skattestyrelsen mandag.

Opgørelsen er lavet mandag klokken 15.

Når man logger ind på TastSelv, kan man se, om man har betalt for meget eller for lidt i skat i 2023. Man kan også rette i opgørelsen, hvis der er forkerte oplysninger.

Retter man oplysninger, kan det ændre størrelsen på ens fradrag. Her har flest borgere rettet i deres kørselsfradrag, oplyser Skattestyrelsen.

Mandag klokken 15 havde godt 317.000 borgere rettet i kørselsfradraget, mens knap 50.000 har rettet i servicefradraget.

Det er muligt at få kørselsfradrag, hvis man sammenlagt har mere end 24 kilometer til og fra arbejde.

Kørselsfradraget er samtidig det fradrag, som flest danskere har. Det har Jan Møller Mikkelsen, som er fagdirektør i Skattestyrelsen, tidligere oplyst.

Servicefradrag er et fradrag på udvalgte serviceydelser som eksempelvis rengøring, børnepasning og havearbejde. Det blev forhøjet i forbindelse med finansloven for 2024.

Også rejsefradraget, som gives for kost, logi og småfornødenheder i forbindelse med selvbetalte arbejdsrejser, er blevet rettet flittigt. Her har 38.000 indtil videre rettet i oplysninger.

Den officielle åbningsdag for adgang til årsopgørelsen var mandag, men Skattestyrelsen åbnede for test allerede fredag aften.

I løbet af weekenden har ventetiden været lang, og mandag aften er der ifølge skat.dk fortsat over 200.000 personer i kø for at få adgang.

Også tidligere år har Skattestyrelsen åbnet for adgang fredagen før den officielle åbningsdag mandag.

I 2023 havde borgere tjekket årsopgørelsen over tre millioner gange mandag morgen. Det er cirka en million flere logins end i år, hvor borgere frem til klokken syv mandag morgen havde logget ind lidt mere end to millioner gange.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Valgnævn afviser Lars Boje Mathiesens ønsker til partinavn Lars Boje Mathiesens nye parti kommer ikke til at hedde hverken Danmarks Bedste ... Læs mere
Eksperter foreslår ny reform trods rekordhøj beskæftigelse Der har aldrig været flere i job i Danmark, og ekspertgruppe lægger op til den... Læs mere
Måling: SF overhaler S og er landets største parti SF overhaler S med 18,8 procent af stemmerne, mens regeringspartiet går tilbage... Læs mere
Carlsberg kan tappe britisk Pepsi med muligt milliardopkøb Det kan blive til et samarbejde mellem Carlsberg og PepsiCo, hvis dansk opkøb a... Læs mere