Andre nyheder

fre, 23 feb 2024

Chokerende: Populær tøjgigant dropper XXL-tøj

Foto : Depositphotos.com

Nu er det snart slut med at finde tøj i størrelse XXL på bøjlerne i Monki's tøjbutikker. Den svenske tøjkæde, som har hele 8 butikker i Danmark, har besluttet sig for at kassere størrelsen fra deres udvalg, ifølge det norske medie minmote.no.

I modsætning til brandets rivaler har Monki ellers været kendt for et bredt og mere inkluderende udvalg af tøjstørrelser. Tidligere har de nemlig haft et sortiment af tøj i størrelsen XXL og jeans i størrelserne 24 til 40, fortæller det norske medie.

Manglende efterspørgsel

Denne beslutning har vakt en del røre på blandt andet Monki's egne sociale medier. En række brugere har kritiseret tøjkæden for ikke at være inkluderende – særligt over for alle størrelser og kropstyper.

En bølge af beskeder strømmer ind i kommentarfeltet under et Instagram-opslag med et billede af en t-shirt med påskriften "love is" efter Monki's beslutning. Brugere påpeger ironien i, at Monki's handlinger ikke afspejler "kærlighed". Som en bruger skriver: "Kærlighed er at elske alle, ikke kun tynde mennesker".

Monki er kommet med en forklaring på deres beslutning, og de påpeger overfor DR, at beslutningen skyldes manglende efterspørgsel efter de større størrelser. "Efter at have gennemgået og evalueret vores udvalg i størrelser, besluttede vi at reducere det på grund af lav efterspørgsel", skriver de til DR. De fastholder dog, at de er kendt for mangfoldighed, lighed og inklusion.

Det er ren business

I en kommentar til Min Mote fortæller modeteoretiker Pia Henriksen, at Monki's handlinger handler mere om, hvad der er økonomisk gavnligt for virksomheden. Hun stiller spørgsmålstegn ved, om virksomheders fokus på mangfoldighed og inklusion er mere ord end egentlig handling – og derfor mere branding end ønsket om at skabe reel forandring.

"Det er business, ikke omsorg, de beskæftiger sig med, og set i det perspektiv, så tror jeg ikke 'fast fashion' (hurtigtproduceret mode, red.) kommer til at ændre så meget," fortæller hun.

Monki, der stadig fastholder tøj i størrelse XXS i deres sortiment, er en del af H&M-group, der også tæller mærkerne H&M, & Other Stories, Weekday, Cos og Arket.

Andre læser også

Biden: USA vil forebygge en optrapning af konflikten i Mellemøsten Iraks premierminister siger i Washington, at hans land ønsker at udbygge relati... Læs mere
Våbenansvarlig på Baldwin-film får 18 måneders fængsel Hannah Gutierrez-Reed var våbenansvarlig under produktionen af "Rust", hvor en ... Læs mere
Israel ser flere mulige reaktioner på iransk angreb Medie: Israel søger efter en reaktion, som er smertelig for Iran, men som ikke ... Læs mere
Aktieinvestorer tror på at situationen i Mellemøsten ikke eskalerer Investorer mener ikke, at situationen i Mellemøsten eskalerer yderligere, siger... Læs mere
Høns og gæs må igen sættes fri efter risiko for fugleinfluenza Fødevarestyrelsen ophæver krav om, at gæs, høns, ænder og kalkuner skal væ... Læs mere