Andre nyheder

man, 11 mar 2024

Forurenet vand fra Nordic Waste placeres ved Assentoft

Randers Byråd har mandag aften afgjort, at tre bassiner, der skal opbevare forurenet overfladevand fra Nordic Waste, kan og skal etableres. (Arkivfoto).
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Randers Byråd har mandag aften afgjort, at tre bassiner, der skal opbevare forurenet overfladevand fra Nordic Waste, kan og skal etableres. (Arkivfoto).

Byrådet i Randers har mandag aften vedtaget, at der ved Assentoft skal etableres tre bassiner, som skal opbevare forurenet overfladevand fra Nordic Waste.

Det skriver TV 2 Østjylland.

Gravearbejdet er for længst gået i gang, men nu er det altså afgjort på et ekstraordinært byrådsmøde, at bassinerne rent faktisk kan og skal etableres.

Beslutningen er ifølge regionalmediet vedtaget trods stor bekymring blandt borgerne i Assentoft. De er især bekymrede for, om bassinerne er tætte.

Derudover er der indsamlet knap 1400 underskrifter mod beslutningen.

Ifølge planen skal bassinerne være i drift fra to til fire år. Og den forurening, der i givet fald siver ned i jorden, vil årligt kun bevæge sig nedad med 35 millimeter.

Det siger formanden for Miljø- og Teknikudvalget i kommunen, Frank Nørgaard (DF), til TV 2 Østjylland.

- Så vil man skrælle jorden under bassinerne af efterfølgende, så området genetableres og efterlades uden forurening, når man er færdig med at bruge bassinerne, siger han.

Det kom frem i december, at der var et jordskred på virksomheden Nordic Wastes grund. Virksomheden arbejdede med at håndtere forurenet jord.

19. december overlod Nordic Waste opgaven med at inddæmme det massive jordskred hos virksomheden til Randers Kommune.

22. januar 2023 blev virksomheden erklæret konkurs ved Skifteretten i Randers.

20. februar oplyste Miljøministeriet, at jordskreddet ved Randers var ved at stabilisere sig og ikke ville påvirke huse i landsbyen Ølst.

Ministeriet henviste til en dengang ny rapport fra De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (Geus).

Fra miljøminister Magnus Heunicke (S) lød det videre, at der selv i de værste scenarier ikke er risiko for husene i Ølst.

Der er dog stadig en miljørisiko, påpegede han.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere