Andre nyheder

ons, 06 dec 2023

Frist for skatterabat lokker de sidste boligsælgere frem

Det har fået de sidste boligsælgere ud af busken i håb om at sælge deres bolig, viser en opgørelse fra Boligsiden.

Her fremgår det, at særligt udbuddet af huse og ejerlejligheder er vokset ved indgangen til december.

Det stigende udbud drives særligt af årsskiftet med nye boligskatter, der er lige om hjørnet, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom ved Sydbank.

- Der er nogle boliger i særligt de dyre områder, der har en skatterabat, som både køber og sælger er interesseret i at handle inden nytår, for efter nytår vil køberne skulle betale en markant højere boligskat, siger han.

Køber man inden 2024, kan man slippe for at betale den stigning i boligskatten, som overgangen til de nye boligskatteregler ventes at medføre.

I begyndelsen af december var der 34.269 huse til salg fordelt over hele landet. Det svarer til en stigning på 0,8 procent den seneste måned.

Måned for måned er udbuddet af boliger steget.

Men ifølge Mathias Dollerup Sproegel falder lysten til at sælge, i takt med at udløbsdatoen for at handle boliger med skatterabat nærmer sig.

Særligt kan man se det i forhold til udbuddet af københavnske andelslejligheder, der steg med 12,6 procent fra september til oktober. I november steg det tilsvarende tal kun med 3,2 procent.

Sælgere af boliger med skatterabatter er ifølge seniorøkonomen nok ved at indse, at udløbsdatoen nærmer sig, hvorfor det indikerer et vejrskifte på boligmarkedet.

Mathias Dollerup Sproegel mener, at sælgerne nok vil være mere påpasselige med at sætte deres bolig til salg ved begyndelsen af næste år, fordi de godt ved, at det formentlig vil kræve et prisnedslag på de boliger, der stiger i skat.

- Det skyldes simpelthen, at boligkøberne efter nytår skal overtage de her højere boligskatter, siger han.

/ritzau/

Andre læser også

Russisk politi anholder over 130 efter Navalnyjs begravelse Der er foretaget anholdelser i 19 byer i Rusland efter oppositionsleders begrave... Læs mere
USA vil kaste nødhjælp ned over Gaza med fly USA arbejder fortsat på en våbenhvile, så der kan køres nødhjælp ind i Gaz... Læs mere
Dansk ambassadør: Enormt sikkerhedsopbud ved Navalnyjs begravelse Der var et enormt sikkerhedsopbud ved Navalnyjs begravelse, siger dansk ambassad... Læs mere
Elon Musk sagsøger OpenAI og Sam Altman Sam Altman stiftede i 2015 OpenAI med blandt andre Elon Musk. OpenAI skulle vær... Læs mere
Christian Falck Wolff vinder Årets Pressefoto med billede fra tyske Lützerath Et billede, hvor betjente bevogter området omkring en kulmine i Lützerath, er ... Læs mere