Andre nyheder

tor, 21 mar 2024

June Belli er død - 75 år

June Belli under Peter Bellis begravelse i sommer. (Arkivfoto).
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix June Belli under Peter Bellis begravelse i sommer. (Arkivfoto).

Sangeren og entertaineren Peter Bellis enke, June Belli, er død.

Det skriver hans pladeselskab, Target Group, i et opslag på Facebook torsdag middag.

Hun blev 75 år gammel.

- Det er med stor sorg, vi må meddele, at vores elskede mor, mami og svigermor June Belli er gået bort, skriver familien i en udtalelse.

- June sov stille ind derhjemme onsdag den 20. marts.

Ifølge pladeselskabet ønsker familien ro til at bearbejde tabet.

I mere end 50 år var han gift med June Belli. De to fik tre børn sammen.

De mødtes første gang i 1965 ved et gøglerbal i Løgumkloster. To år senere blev de gift.

Peter Belli har siden fortalt, at hans liv kunne have taget en helt anden drejning uden hende.

- June kom på det rigtige tidspunkt, for jeg var en vildbasse i starten – jeg kom fra røv og nøgler for at sige det rent ud – og havde pludselig alt og var en stjerne, sagde han til Politiken i 2013.

I et portræt af sangeren, som TV 2 lavede i 2016, fortalte Peter Belli, at der var flere hindringer på vejen, inden han vandt sin udkårne.

Særligt svigermoren Corinta skulle overbevises om hans intentioner.

- Der gik ikke så forfærdelig lang tid, så fik jeg at vide, at jeg gerne måtte sige "mama". Hun blev mere end en slags mor. Hun var fantastisk, sagde han om svigermoren i portrættet.

- Jeg var meget forelsket i den måde, hun behandlede mennesker på. Jeg synes også, hun var så fantastisk over for June og mig. Som høvding. Hun var jo høvding, lød det videre.

Det er knap et år siden, at Peter Belli døde. Det skete i sommer, ti dage før hans 80-års fødselsdag.

Sangeren havde på daværende tidspunkt været syg i en længere periode.

Peter Belli var aktuel på den danske musikscene i mere end fem årtier, og han nåede at udgive 40 album undervejs.

Han var stemmen bag sange som "Teddybjørn", "Bliv Væk Fra Vores Kvarter" og "Ulven Peter".

Da han trådte frem på musikscenen, var Peter Belli en af dansk rocks pionerer. Her skilte han sig ud med sit lange hår og markante stemme.

Som 16-årig debuterede Belli som sanger, og efter fem år med forskellige bands blev han forsanger for Les Rivals, der fik fast tilknytning til Bakken.

Som dansk rockmusiker levede han det et rockstjerneliv, og bandet varmede blandt andet op for The Kinks og The Rolling Stones.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere