Andre nyheder

ons, 03 jan 2024

Mærsk indstiller sejladser i Det Røde Hav på ubestemt tid

Det skriver det danske rederi i en pressemeddelelse tirsdag.

Det sker, efter at et af rederiets skibe, "Maersk Hangzhou", blev angrebet den 30. december.

Det er angiveligt Houthi-bevægelsen i Yemen, der stod bag missilangrebet. Medlemmer af bevægelsen skal også have forsøgt at borde skibet.

Den 31. december meldte Mærsk ud, at man ville indstille sejlads i området i 48 timer. Den pause forlænges altså nu.

Det skyldes blandt andet hensynet til de ansattes sikkerhed, skriver rederiet i pressemeddelelsen.

- Denne beslutning er blevet taget for at sikre vores søfarendes sikkerhed såvel som lasten på vores skibe, hvilket er vores højeste prioritet.

- En undersøgelse af hændelsen er i gang, og vi vil fortsat standse al godsbevægelse gennem området, mens vi vurderer situationen, der konstant udvikler sig, skriver Mærsk.

For nogle skibes vedkommende vil deres rute blive omlagt, så de i stedet sejler syd om Afrika, oplyser rederiet videre.

En af Mærsks konkurrenter har også meddelt tirsdag, at man forlænger pausen i sejladserne gennem Det Røde Hav.

Det drejer sig om transportfirmaet Hapag-Lloyd. Firmaets skibe vil tidligst den 9. januar genoptage ruten gennem Det Røde Hav og Suez-kanalen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Angrebet på "Maersk Hangzhou" er ét blandt flere i den seneste tid i området. Tidligere i december måned blev et andet af rederiets skibe, "Maersk Gibraltar", også angrebet med et missil.

Andre rederiers skibe har også været udsat for angreb.

Efter en pause i sejladser gennem Det Røde Hav valgte Mærsk i slutningen af december at genoptage transporten gennem farvandet.

Det skete, efter at USA havde taget initiativ til Operation Prosperity Guardian (OPG.). Operationen skal sikre retten til fri sejlads i området.

Danmarks regering har siden meldt ud, at man vil indsætte en dansk fregat i Det Røde Hav som led i operationen.

Houthi-bevægelsen har taget ansvar for flere af angrebene på fragtskibe. Bevægelsen støtter Hamas i kampen mod Israel. Houthierne hævder derfor at ville angribe alle skibe med forbindelse til israelske interesser.

/ritzau/

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere