Andre nyheder

fre, 01 dec 2023

Media Group Denmark overtager Startup Central: Danske iværksættere kan godt glæde sig

Victoria Thyland og Anders Fogh

Det kom som en overraskelse for mange af Startup Centrals kunder i starten af november, at håndklædet blev smidt i ringen og virksomheden blev erklæret konkurs.

Konkursen skyldtes nemlig ikke manglende kunder eller udeblivende vækst.

I stedet var driften af Startup Central blevet ekstremt afhængig i sin founder, så da Anders Fogh måtte trække stikket på grund af alvorlig sygdom, begyndte Startup Central at mangle den driftmotor, som havde sikret økonomien i virksomheden.

Bestyrelsen valgte efter flere måneder uden udsigterne til bedring at indgive konkursbegæring. Gældsposterne var primært til ejerne selv, men der var simpelthen ikke flere ressourcer at skyde med.

For founder Anders Fogh kom konkursen lige præcis i samme øjeblik, som han meldte sig klar til at komme på banen igen.

”Jeg var på ingen måder færdig med Startup Central. Det er mit barn, og jeg havde lyst til at arbejde videre. Men under mit fravær blev indtægterne reduceret, og vi havde ikke været dygtige nok til at skabe en organisation, der kunne drifte uden mig,” fortæller Anders, der dog hurtigt opdagede, at der var stor interesse fra andre virksomheder i at byde ind på konkursboet.

En af de virksomheder, som hurtigt meldte sig på banen, var Media Group Denmark.

”Vi kunne med det samme se nogle snitflader mellem det, vi kan, og de kunder, som Startup Central henvender sig til,” fortæller direktør Victoria Thyland. ”Vi undersøgte straks muligheden for at tilknytte Anders til projektet, og heldigvis var der god kemi og samstemmende ønsker for Startup Centrals fremtid.”

Den 13. november startede Anders Fogh i sin gamle stilling med det formål at lave en strategi for en relancering af Startup Central.

”Vores ønske er at skabe Danmarks mest værdiskabende platform for iværksættere og startups. Vi sætter barren højere og tilbyder endnu flere fordele efter vores relancering,” fortæller Anders Fogh. ”Grundlaget for forretningen er den samme, men vi skal være bedre til at skabe værdi for vores kunder, og de skal også være klar til at betale for de fordele, vi forhandler hjem til dem. Samtidig skal vi tilbyde gode mentorer, der kan være med til at udvikle vores medlemsvirksomheder.”

De første 14 dage er brugt på at gøre klar til en relancering og få ryddet op i de løse ender, som der altid vil være efter en konkurs.

”Vi har tunet forretningen, ryddet op, forhandlet nye aftaler hjem og fået justeret den værdi, vi gerne vil skabe hos vores medlemmer,” fortæller Anders. ”Vi er sikre på, at iværksættere og startups, der målrettet arbejder på at skabe vækst kan få noget ud af deres medlemskab.”

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere