Andre nyheder

lør, 18 maj 2024

Midt i sponsorflugt holder 7-Eleven fast i støtte til Pride på 11. år

Konsulentvirksomheden Deloitte, som her er fotograferet under Pride-optaget i 2022, er igen i år hovedpartner ved Copenhagen Pride. Organisationen har fredag offentliggjort en foreløbig liste over partnere.
Keld Navntoft/Ritzau Scanpix Konsulentvirksomheden Deloitte, som her er fotograferet under Pride-optaget i 2022, er igen i år hovedpartner ved Copenhagen Pride. Organisationen har fredag offentliggjort en foreløbig liste over partnere.

Efter at have blødt sponsorer de seneste uger har Copenhagen Pride fredag præsenteret årets første runde af partnerskaber.

Her kan man se virksomheder som 7-Eleven, Deloitte, Flying Tiger og Stoli. Det er alle såkaldte hovedpartnere, som har valgt at fortsætte.

Der er også virksomheder som Lagkagehuset, 3F og Carlsberg.

Faktisk er alle aktører på fredagens liste gengangere - med undtagelse af Demant, som blandt andet laver høreapparater. De er nye partnere.

For nogle uger siden oplyste 7-Eleven til mediet, at der skulle tages en "grundig dialog" med Copenhagen Pride.

- Inklusion og diversitet er store fokusområder for 7-Eleven, og derfor er vi glade for at kunne meddele, at vi på 11. år støtter den dagsorden som partner for Copenhagen Pride, skriver 7-Elevens kommunikationschef, Tine Gutfelt, til DetailWatch fredag.

Copenhagen Pride skriver, at flere partnere vil blive annonceret i de kommende uger og måneder.

Prides forperson, Benjamin Hansen, siger i en pressemeddelelse, at han er "ekstremt taknemmelig for de partnere, der har fornyet deres støtte eller er med for første gang i år".

- At stå op for LGBTI+-menneskerettigheder er vigtig, og vi bifalder vores partnere for at tage den kamp sammen med Pride, lyder det.

Sponsorflugten begyndte i februar, hvor det i en pressemeddelelse fra organisationen lød, som om man ville bede eventuelle samarbejdspartnere tage stilling til spørgsmål om konflikten i Gaza.

Men kommunikationen "var fyldt med fejl", anerkendte Pride i marts.

- Vi er oprigtigt kede af, at vi har skabt tvivl om disse partnerskaber, og vi vil gøre vores yderste for at skabe et fornyet tillidsfuldt samarbejde, lød det i en udtalelse 7. marts.

Men skaden var tilsyneladende sket.

Den generelle begrundelse fra de flygtende partnere er, at organisationens arbejde overskygges af politiske toner.

Tidligere har blandt andet Dansk Industri, Mærsk, Novo Nordisk, DFDS, Tryg, og Nykredit trukket sig.

Så sent som torsdag gjaldt det Danske Bank, Rambøll, Ørsted og Volkswagen.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere