Andre nyheder

man, 30 dec 2024

Populært fradrag og forbudte flag er blandt lovændringer fra nytår

Det bliver fra 1. januar som udgangspunkt forbudt at flage med andre landes nationale flag i flagstænger i Danmark. Man vil dog fortsat kunne se det tyske og norske flag i flagstængerne, for de er blandt de lande, der er undtaget fra loven. (Arkivfoto).
Henning Bagger/Ritzau Scanpix Det bliver fra 1. januar som udgangspunkt forbudt at flage med andre landes nationale flag i flagstænger i Danmark. Man vil dog fortsat kunne se det tyske og norske flag i flagstængerne, for de er blandt de lande, der er undtaget fra loven. (Arkivfoto).

Når det sidste stykke kransekage er spist, og drønene fra nytårsraketterne er døet ud, er det ikke kun et nyt år, der er begyndt. 1. januar er samtidig dagen, hvor en række nye love og regler træder i kraft i Danmark.

Hvis du er typen, der selv gerne vil rode med asbestplader i privat regi, så er der dårligt nyt til dig. Fra nytår er det kun autoriserede virksomheder, der må nedrive asbestholdigt materiale, med mindre der er tale om kortvarigt nedrivningsarbejde af mindre karakter. Alt sammen af sundhedsmæssige årsager.

Til gengæld er der godt nyt, hvis du gerne vil have renoveret dit hjem på anden vis. Med finansloven for 2025 vender det såkaldte håndværkerfradrag nemlig tilbage, så hver person i en husstand kan trække 8600 kroner fra i skat om året for arbejdsløn. Fradraget der har været meget anvendt af danskerne, har fokus på grønne renoveringer i boligen.

Har du flagstang derhjemme, så bør du overveje, hvad du hænger op i den i det nye år. Fra 1. januar er det nemlig forbudt at flage med andre landes flag. Og dog, for ingen regler uden undtagelser. Så har du for eksempel et flag fra Grønland, Færøerne, Finland, Island, Norge, Sverige, Tyskland eller Ukraine, så kan du trygt flage med disse landes flag, uden at du får en politimand på besøg med en bøde under armen.

Hvis vi bevæger os op i de endnu højere luftlag, skal du fra og med det nye år betale en afgift for at flyve. Afgiften bliver i gennemsnit på 70 kroner per billet i 2025, og staten vil bruge en del af den forventede indtjening på at gøre indenrigsflytrafikken mere grøn.

En anden del af indtægterne fra flyafgiften skal gå til at forhøje ældrechecken permanent med op til 5000 kroner om året til de folkepensionister, der har de laveste indtægter. Ældrechecken er et engangsbeløb, der udbetales én gang om året.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Minister vil se på om værft kan servicere skyggeflåde og søværnet Skibe fra søværnet serviceres på dansk værft side om side med skibe, som und... Læs mere
Fitnesskæde får bøde på 600.000 kroner for vildledning af forbrugere Arca gjorde ikke tydeligt opmærksom på, at man blev tilmeldt et løbende abonn... Læs mere
Danske kampfly og skibe bidrager til overvågning i Østersøen Danmark bidrager til Nato-indsats med blandt andet fly og skibe, oplyser Forsvar... Læs mere
Myndigheder får lettere ved at håndtere forbud mod ulovlige bander Politi og øvrige myndigheder skal med ny lov få bedre muligheder for at sætte... Læs mere
Medier: Ansatte har i flere år oplevet seksuel chikane i advokatfirma Djøf mener, at der er tale om et alvorligt ledelsessvigt i Plesner. Ledende par... Læs mere