Andre nyheder

tor, 21 mar 2024

Styrelse dropper anbefaling om influenzavaccination af børn

Sundhedsstyrelsen har de seneste år anbefalet at vaccinere børn mod influenza, men den anbefaling gælder ikke længere, fordi tilslutningen ikke har været stor nok. (Arkivfoto).
Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix Sundhedsstyrelsen har de seneste år anbefalet at vaccinere børn mod influenza, men den anbefaling gælder ikke længere, fordi tilslutningen ikke har været stor nok. (Arkivfoto).

Sundhedsstyrelsen dropper anbefaling om at vaccinere børn i alderen 2-6 år mod influenza i forbindelse med efterårets vaccinationsprogram.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Tilbuddet om at vaccinere raske børn blev indført for at forebygge sygdom i børnefamilier og beskytte sårbare familiemedlemmer.

Men siden det blev indført, er tilslutningen faldet, siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen Kirstine Moll Harboe i meddelelsen.

- Og vi er ikke lykkedes med at indfri vores ambitioner for den smitteforebyggende effekt på samfundsniveau. Effekt på smittespredningen i samfundet kræver nemlig, at tilslutningen når et vist niveau.

- Vi anbefaler derfor ikke at fortsætte med at tilbyde raske børn influenzavaccination, lyder det.

Anbefalingen om at vaccinere børn i den aldersgruppe mod influenza blev første gang fremsat i 2021 under coronaepidemien.

Vurderingen lød på det tidspunkt, at hvis 300.000 børn mellem to og seks år undgik influenza, kunne Danmark undgå halvdelen af alle tilfælde.

To sæsoner med coronarestriktioner var i 2021 med til begrænse antallet af influenzatilfælde markant.

Derfor frygtede man, at en ny influenzasæson ville blive hårdere end normalt, og at en løsning kunne være at vaccinere børnene.

Men forældrene tog ikke imod styrelsens anbefaling, og tilslutningen har siden været faldende. I år lød tilslutningen på kun 16 procent, skriver TV 2.

- Indsatsen, der skal til for at løfte tilslutningen op på 30 procent og gerne højere for at gøre en forskel, synes vi ikke står mål med det, som vi kan få ud af det, siger Kirstine Moll Harboe til mediet.

- Vi har desuden en høj tilslutningsprocent blandt de ældre, som er dem, vi gerne vil beskytte.

Sundhedsstyrelsens anbefaler fortsat, at personer på 65 år og derover, personer med visse kroniske sygdomme samt gravide omfattes af efterårets vaccinationsprogram.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere