Andre nyheder

fre, 24 maj 2024

Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder

I København, Frederiksberg, Gentofte, Aarhus, Aalborg og Odense vil lejlighedsejere i første omgang modtage en ny vurdering, skriver Vurderingsstyrelsen. Her ses udsigt over København set fra Mærsk Tårnet. (Arkivfoto).
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix I København, Frederiksberg, Gentofte, Aarhus, Aalborg og Odense vil lejlighedsejere i første omgang modtage en ny vurdering, skriver Vurderingsstyrelsen. Her ses udsigt over København set fra Mærsk Tårnet. (Arkivfoto).

Vurderingsstyrelsen er i maj gået i gang med at udsende endelige 2020-vurderinger for ejerlejligheder.

Det oplyser Vurderingsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerlejligheder får en ny vurdering.

- Det er en god nyhed for boligejerne, som bringer os endnu et skridt tættere på målet om, at alle ejerboliger inden årets udgang modtager en 2020-vurdering, siger direktør for Vurderingsstyrelsen, Anne-Sofie Jensen, i pressemeddelelsen.

Ejerlejlighederne fordeler sig ifølge styrelsen over hele landet med flest placeret i København, Frederiksberg, Gentofte, Aarhus, Aalborg og Odense. Det er i disse byer, at ejere i første omgang vil modtage en ny vurdering.

Ud over vurderinger af ejerlejligheder er Vurderingsstyrelsen fortsat i gang med at udsende vurderinger til landets ejere af sommerhuse og parcel- og rækkehuse.

2020-vurderingen danner grundlag for beskatningen i årene 2021 til og med 2023. Boligskatten i de år er i første omgang blevet opkrævet på et midlertidigt grundlag.

I forbindelse med den endelige 2020-vurdering får boligejerne desuden et overblik over, om de skal have penge tilbage, fordi de har betalt for meget i skat som følge af en for høj vurdering i perioden 2011 til og med 2020.

De endelige 2020-vurderinger er blevet forsinket flere gange.

I november blev partierne bag aftalen om de nye vurderinger orienteret om, at ingen ejere af hverken lejligheder eller sommerhuse ville få en 2020-vurdering inden udgangen af 2023.

Boligskatten i 2024 bliver beregnet på baggrund af en ejendomsvurdering for 2022. Også her bliver skatten i første omgang opkrævet på et midlertidigt grundlag.

Vurderingsstyrelsen forventer at udsende de endelige 2022-vurderinger i 2025.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere