Selv om der blev foretaget hele 12 millioner turistovernatninger i Danmark i juli, så lykkedes det ikke helt at matche hverken rekorden fra 2022 eller sidste års tal.
Det samlede antal overnatninger på blandt andet hoteller, feriecentre, campingpladser og i feriehuse lå således én procent under sidste års tal og godt seks procent under 2022-niveauet.
Helt præcist manglede der 167.000 overnatninger i forhold til sidste år, og en stor del af forklaringen skal formentlig findes i vores nabolande Norge og Sverige.
Det vurderer Flemming Toft Andersen, der er direktør hos feriehusudlejeren Feriepartner Danmark.
- Igen i år står tyskerne for langt størstedelen af bookingerne, mens antallet af danske bookinger er faldet en smule, hvilket helt givet skyldes det dårlige julivejr sidste år.
- Samtidig er de norske og svenske bookinger ligeledes faldet en smule -- formentlig forårsaget af den aktuelle kronekurs, siger han i en kommentar til tallene.
Antallet af overnatninger foretaget af nordmænd er da også samlet set faldet med 159.000, mens svenskerne har tilbragt 30.000 færre nætter i Danmark.
Også de danske gæster har altså svigtet en smule, idet der er 60.000 færre overnatninger på den kontosammenlignet med juli sidste år.
Til gengæld har endnu flere amerikanere fundet hertil, ligesom antallet af overnatninger foretaget af briter også er i vækst.
Lars Ramme Nielsen, der er branchedirektør i Dansk Erhverv, peger også på dårligt vejr som en mulig årsag til, at flere danskere valgte at rejse udenlands i juli i stedet for at holde ferie herhjemme.
Han er dog optimistisk i forhold til udviklingen i den resterende del af året.
- Selv om tallene for august endnu ikke er udgivet, så er der tegn på at måneden blev god for turismen i Danmark. Den tyske feriekalender har nemlig ligget fordelagtigt i år.
- Mange af de store og vigtige delstater for dansk turisme har holdt ferie i august og sågar helt ind i september, siger han.
Kilde: /ritzau/