Annonce

Annonce

Dansk biotekvirksomhed rejser 65 millioner kroner i ny investeringsrunde

Dansk biotekvirksomhed rejser 65 millioner kroner i ny investeringsrunde
Dansk biotekvirksomhed rejser 65 millioner kroner i ny investeringsrunde

Pressemeddelelse

Den danske biotekvirksomhed, Tetra Pharm Technologies, har hentet 65 millioner kroner fra danske investorer til udvidelse af virksomhedens forsknings- og udviklingsaktiviteter, samt til kommercialisering af en rĂŚkke eksisterende produkter. Virksomheden, som har base i NordsjĂŚlland, fokuserer pĂĽ udvikling og fremstilling af medicinske prĂŚparater rettet mod det endocannabinoide system til behandling af neuropatiske smerter, sklerose og mentale lidelser.

Kapitaludvidelsen giver Tetra Pharm Technologies mulighed for at fÌrdiggøre udviklingen af tre lovende medicinske prÌparater, samt igangsÌtte udviklingen af flere nye prÌparater.

”Vi har en lovende pipeline af farmaceutiske formuleringer, som vi mener har potentiale til at behandle – og formentlig helbrede – sygdomme forårsaget af en ubalance i det endocannabinoide system. Investeringen giver os muligheden for at accelerere udviklingen af vores kliniske aktiviteter”, siger Dr. Morten Allesø, CSO, Tetra Pharm Technologies.

I løbet af 2022 indgik Tetra Pharm Technologies flere markante distributionsaftaler og det forventes, at virksomhedens første kommercielle produkt vil blive frigivet i flere europÌiske lande i løbet af forüret 2023.

”Vi er ekstremt glade for at byde vores nye investorer velkommen i Tetra Pharm familien, og vi ser frem til et godt samarbejde med dem. Med den nye investering kan vi skabe en stærk platform, hvorfra vi kan accelerere vores nuværende produktudvikling med flere lovende kandidater i vores portefølje. Det betyder samtidig, at vi kan fortsætte med at levere i henhold til vores mission om at skabe effektive formuleringer med en lav bivirkningsprofil, der samtidig er til at betale for patienterne og deres familier” tilføjede Martin Rose, CEO, Tetra Pharm Technologies.

Tetra Pharm Technologies forventer at igangsÌtte sine første kliniske forsøg i 2023.

Annonce

Annonce

Annonce