Detailbutikker

ons, 08 maj 2024

Genbrugskæden Reshopper lukker sine fysiske butikker

Casper Blom ejer lidt mere end 30 procent af Reshopper ifølge cvr-registeret. (Arkivfoto).
Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix Casper Blom ejer lidt mere end 30 procent af Reshopper ifølge cvr-registeret. (Arkivfoto).

Genbrugskæden Reshopper har besluttet af lukke sine butikker.

Det fremgår af en meddelelse fra virksomhedens administrerende direktør, Casper Blom, på Reshoppers hjemmeside.

- Desværre må vi erkende, at butikker ikke kun skal være bæredygtige for kloden, men også for økonomien, og det har vi ikke kunne få dem til at blive, lyder det fra Casper Blom.

Ifølge hjemmesiden har Reshopper to fysiske butikker i henholdsvis Valby og Taastrup. Butikkerne vil have sidste åbningsdag 31. maj.

Reshopper består af en app, hvor man kan handle med brugt tøj til børn.

Casper Blom ejer lidt mere end 30 procent af Reshopper ifølge cvr-registeret. Også den danske investor Jesper Buch, som blandt andet er kendt fra tv-programmet "Løvens Hule", ejer en del af virksomheden.

Ifølge Finans har de to opkøbt flere konkursramte børnebrands og restpartier de seneste år for at sælge varerne gennem Reshopper.

I regnskabsåret 2022/2023 havde Reshopper et overskud på 2,1 million kroner. Året før lød resultatet på tæt på nul.

Ifølge både Finans og DetailWatch har butiksdriften primært været placeret i selskabet Kids Group, som er ejet af Reshopper.

Her endte 2022/2023 med et underskud på knap 2,5 millioner kroner.

I oktober 2023 fortalte Casper Blom i et interview med Finans, at det var en fordel for virksomheden også at have egne butikker.

På daværende tidspunkt havde Reshopper fire fysiske butikker i Aarhus, Kolding, Taastrup og Valby. På sigt ville der komme flere, lød det fra direktøren.

- Vi kommer fortsat til at åbne flere butikker, men om vi ender på seks, otte eller ti om et år er svært at svare på. Vi vil ikke åbne dem for en hver pris, sagde Casper Blom til Finans tilbage i oktober 2023.

Tidligere havde ambitionen været at have ti butikker inden udgangen af 2024.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere