Detailbutikker

man, 29 apr 2024

Flying Tiger vil have fat i flere kunder i Mellemøsten og Asien

Flying Tiger Copenhagen nærmer sig omsætning på fem milliarder kroner. (Arkivfoto).
Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix Flying Tiger Copenhagen nærmer sig omsætning på fem milliarder kroner. (Arkivfoto).

Butikskæden Flying Tiger Copenhagen nærmer sig fem milliarder kroner i omsætning.

Det oplyser selskabet bag i en pressemeddelelse mandag.

Sidste år omsatte kæden for 4,97 milliarder kroner, hvilket svarer til en vækst på 4,5 procent.

- Vi har oplevet en fantastisk fremgang på tværs af vores markeder, og vi rundede 2023 af med det bedste kvartal nogensinde målt på salgstal, siger Martin Jermiin, administrerende direktør i Flying Tiger Copenhagen.

- På trods af høje inflations- og renteniveauer lander 2023 derfor som et år, vi kan se tilbage på med stor tilfredshed.

Flying Tiger Copenhagen har lige nu 926 butikker fordelt på 35 markeder.

I år er det planen, at konceptet skal bredes ud til syv nye markeder, der tæller Bahrain, Oman, Tyrkiet, Malaysia, Vietnam, Singapore og Thailand.

Allerede i februar i år tog man hul på førstnævnte.

I takt med udbredelsen af butikker forsøger Flying Tiger Copenhagen at mindske sit klimaaftryk.

Det er blandt andet sket ved, at selskabet nu transportere al søfragt med grønt brændstof, skriver selskabet i mandagens meddelelse.

- Siden 2019 har vi arbejdet målrettet omkring hele værdikæden, og vi har formået at reducere vores samlede klimaaftryk med 24 procent, siger Martin Jermiin.

- Vores strategi viser, at man som detailkæde godt kan lykkes med at sælge mere og samtidig mindske klimabelastningen. Derfor er årsregnskabet for 2023 også et vigtigt vidnesbyrd om de markante resultater, vi i fællesskab har opnået på den grønne omstilling.

Flying Tiger blev stiftet i 1988 af Lennart Lajboschitz under navnet Zebra.

I 1995 åbnede den første Tiger-butik i København. Varelagret kom fra restlagre, og alt kostede ti kroner.

Siden er konceptet blevet udviklet, og i dag kan priserne i sortimentet også være over de ti kroner, men dog fortsat i den lave ende af prisskalaen.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere